MC øker mest!

Den nye "jappetiden" har ikke gjort sitt inntog på bilmarkedet. Salget av biler viser en liten nedgang fra i fjor, mens salget av motorsykler og mopeder øker med ekspressfart.

Størst er økningen i salget av mopeder - i forhold til i fjor er økningen hele 28,9 prosent. Salget av lette motorsykler (inntil 125 ccm) har også eksplodert - i forhold til i fjor er økningen hele 24,7 prosent. Det går litt tyngre med de største motorsyklene, men også kan vise til en formidabel salgsøkning på 10,7 prosent.

Personbilsalget går derimot nokså trått - i forhold til i fjor er nedgangen på 3,1 prosent. Men vi kan kanskje ane en endring av denne tendensen, siden salget av personbiler økte med 3,6 i Juli i fjor i forhold til samme måned i fjor. Forklaringene kan være mange, men det dårlige været i Sør-Norge har muligens medført at feriefolket har vært på lange handleturer hos bilforhandlerene? Normalt er nemlig Juli måned tørketid hos bilforhandlerene - sommerferien pleier å gjøre sitt til at bilsalget er heller dårlig.

18.989 nye biler ble registrert i Juli i år, melder Statens Vegvesen.