MC: Ny bombe i 600 klassen

Triumph TT600 vil antagelig gjøre det enda surere i den allerede konkurranseutsatte 600 klassen. Vi regner med at flere japanske rivaler griner på nesen når de oppdager TT600….

MC: Ny bombe i 600 klassen


TT 600 ble første gang presentert på internasjonale motorsykkelmessen i Birmingham. Sykkelen er et friskt pust inn en meget Japansk dominert klasse. Suzuki, Yamaha, Honda og Kawasaki har allerede etablert seg i denne klassen og det blir spennende og se hvordan TT600 klarer seg i dette tøffe selskapet.

Innsrøytningsmotor

I 600 klassen er det forgassere som teller. TT600 har slått hull på byllen og presenterer elektronisk innsprøytning på sin 600. Dette blir således den eneste 600 supersportsykkelen med innsprøytning. Systemet skal gi god gassrespons og sørge for at du til en hver tid har full kontroll over motoren.

Tallenes tale

Denne motoren kommer til å få ekstrem styrke på høyt turtall. Motoren når maksimalt dreiemoment på 11.000 o/min og maksimal effekt på 12.750 o/min. Toppunktet for begge kurvene er nesten sammenfallende og det vil gjøre at trekkraften blir rå på høye turtall. Maksimal effekt er 110 hk, noen som burde holde for å være med i teten.

Kompakte mål, lav vekt og kort akselavstand gjør at denne sykkelen er ekstremt kvikkstyrt og baneegenskapene burde være upåklagelige.

Interessenter kan stille seg i kø med 139.900 kroner i hånda hos nærmeste Triumph forhandler. Levering skjer først i mars/april.