Mazdas nye SUV priset

Mazdas nye SUV er priset og snart klar for Norge. Men CX-7 blir hardt straffet av avgiftssystemet og kommer neppe til å oppnå noen store salgstall her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

759.000 kroner er hva du må ut med for det som blir Mazdas definitive toppmodell i Europa. Og det skal sies at det er tøft å velge å gå for import av en såpass norgesuvennlig bil. Utgangsprisen er nemlig om lag 350.000 kroner over de fleste folkeSUVene, og dermed havner den i kamp med langt større og mer eksklusive konkurrenter fra Sverige og Tyskland.

Avgifter

Årsaken til det, er hovedsakelig den spreke 2,3-literen med turbo på 260 hestekrefter. I en høybygd firehjulstrekker på 1,7 tonn og med et forbruk på 1,02 liter per mil med 243 tilhørende gram CO2 per kilometer, betyr det mye penger i statskassa. 0-100 går på spreke 8,0 sekunder og toppfarten er begrenset til 210 kilometer i timen.

Stor

image: Mazdas nye SUV priset

Mazdas nye SUV priset

 1. Store bilder


Når vi i tillegg legger til at CX-7 med sine 475 centimeter er betydelig større enn biler som Honda CR-V og Toyota Rav4, innser vi at den høye prisen langt på vei var uunngåelig. Faktisk er den nesten like stor som premiumSUVene Volvo XC90 og Mercedes ML.

Diesel kommer

Men det er lys i tunnelen. En dieselmotor er nemlig på vei og trolig på plass om et drøyt års tid. Fra Mazdas side er det snakk om en helt ny motor, men detaljene rundt denne er ikke klare. Dersom denne skulle yte et sted rundt 150 hestekrefter, vil prisen kunne falle betraktelig og CX-7 ville plutselig kunne konkurrere med biler som Hyundai Santa Fe, Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser, for å nevne noen.

Mazda SUV kommer hvert øyeblikk i salg på det europeiske markedet, men her i Norge må vi vente til november før de første bilene er på plass.

 • Store bilder av Mazda CX-7.

  Her finner du mer Mazda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!