Mazda viser Hazumi

Skal vi tro Mazda er det et passende navn for denne bilen.

<b>STRENGT OPPSYN</b> Det strenge ørneblikket gjør bilen umiddelbart gjenkjennelig som en Mazda. Neste Mazda 2 kommer til å se omtrent slik ut. Inntil videre heter den Hazumi. Foto: MAZDA
STRENGT OPPSYN Det strenge ørneblikket gjør bilen umiddelbart gjenkjennelig som en Mazda. Neste Mazda 2 kommer til å se omtrent slik ut. Inntil videre heter den Hazumi. Foto: MAZDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hazumi skal visst nok bety "sprette opp" på japansk. Det skal ikke bety at den har spesielt elastisk fjæring, men at den uttrykker energi gjennom sitt formspråk.

Mazda skal uansett ha for at de er gjennomførte når det gjelder linjeføring. Familielikheten går igjen fra CX-5 til Mazda 6 og Mazda 3, og nå altså Hazumi.

Den vil etter alle solemerker bli neste Mazda 2 om ikke så altfor lenge.

Fellesnevnere

Designspråket "Kodo", teknologiene i SkyActiv-konseptet og det såkalte MZD Connect informasjons- og underholdningssystemet, er vesentlige elementer de nevnte Mazda-modellene har felles, så også denne nykommeren.

STRENGT OPPSYN Det strenge ørneblikket gjør bilen umiddelbart gjenkjennelig som en Mazda. Neste Mazda 2 kommer til å se omtrent slik ut. Inntil videre heter den Hazumi. Foto: MAZDA


Motoren i den utstilte bilen er en 1,5-liters SkyActiv dieselmotor koblet til en sekstrinns-automat. Produksjonsbilen, når den kommer, vil også tilbys med mindre motorer. Ytelsen kjenner vi ikke.

Fiesta-størrelse

Det er heller ikke så mye mer vi vet om bilen i skrivende stund, men den er dimensjonert omtrent som en Ford Fiesta, den har en akselavstand på 258 centimeter, er 407 centimeter lang, 173 bred og 145 høy. Det er realistiske dimensjoner i dagens småbilklasse.

Det som er mindre realistisk er at produksjonsbilen vil få hjul med de dimensjonene konseptbilen er utstyrt med - det dreier seg nemlig om 18-tommere ikledd dekk med dimensjonene 215/45-18.

Mazda Hazumi kan i disse dager beskues på bilmessen i Genève. Når Mazda 2 kommer, er vi ikke sikre på, men skal vi tippe blir det på bilutstillingen i Paris til høsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!