Mazda utfordrer VW Golf

Den nye kompaktbilen skal vises i Bologna.

Vi viste nylig bildene av nye Mazda 3 som sedan. Det er i det formatet den for tiden vises på bilutstillingen i Los Angeles. Amerikanerne liker nemlig ikke kombikupéer i motsetning til oss europeere.

Derfor er det i anledning bilutstillingen i Bologna i Italia, som går av stabelen fra 3. desember, at Mazda viser det som blir merkets konkurrent i Golf-klassen eller kompakt-segmentet.

Miljøhensyn

 Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer

Den første pressemeldingen gir en relativt begrenset mengde informasjon, men insisterer på at hensynet til miljøet har vært en svært viktig faktor under utviklingen av den nye bilen. Til dette bidrar ifølge Mazda en kombinasjon av effektive drivlinjer, vektbesparende materialer og teknologi, samt god aerodynamikk.
Dessuten hevder Mazda at de i forbindelse med siste generasjon bensinmotorer har utviklet verdens første katalysator konstruert ved hjelp av nanoteknologi. Dette reduserer behovet for edelmetallene platina og palladium.

Kraftig diesel

Nye Mazda 3 vil komme med et utvalg motorer, en 1.6 og en 2.0 bensin, en 1.6 turbodiesel og to varianter av den 2,2-liters turbodieselmotoren som nylig ble introdusert på Mazda 6.
Den ene på 185 hestekrefter og den andre på 150. Begge skal ha lavt forbruk og overholde kravene til Euro V forskriftene. Drivstofføkonomi og CO2-utslipp er også ifølge Mazda klart forbedret sammenlignet med dagens 2.0-liters versjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide kommer tilbake med mer når lansering av bilen nærmer seg.