Mazda SUV

Mazda viste flere konsepter under årets bilutstilling i Tokyo. Selv om vi hadde sett mange av konseptene i Frankfurt, var Activehicle - en SUV - ferskt nytt.

Activehicle Concept presenteres som en neste-generasjons SUV. Under bilutstillingen i Frankfurt ble det kjent at Mazda vil komme med en SUV i løpet av neste år, som vi har skrevet i artikkelen Matnyttig Mazda snart i Norge. Hos Mazda-importøren vet de ennå ikke mye om denne nye modellen, annet enn at den skal komme i løpet av andre halvår neste år.

PC, TV og DVD

Foreløpig er Activehicle kun en studie, noe det omfattende kommunikasjonsutstyret i firehjulstrekkeren vitner om. Her er det internettilgang, PC med trådløst tastatur, TV og DVD-spiller – med egen multimediaskjerm som foldes ned fra taket. Navigasjonssystemet bruker en egen monitor midt på instrumentpanelet.

Sikkerhet

Ellers er Activehicle fullt utstyrt med sikkerhetsforanstaltninger som kollisjonsputer til fører og passasjer – samt sidekollisjonsputer til de i forsetene, ABS-bremser og EBD (Electronic Brake-force Distribution, Elektronisk bremsekraft fordeler). De som har laget denne SUV-studien har til og med tatt seg tid til å installere fester til de spesielle ISOFIX barnesetene, som flere og flere bilprodusenter tilbyr på sine modeller – en sær ting å gjøre hvis de ikke har planer om å sette bilen i produksjon, tror nå vi!

3,0-liters V6 med 200 hk

Activehicle er 448 centimeter lang, noe som er tilnærmet samme lengde som Honda CR-V og Mitsubishi Space Wagon. Bredden på Mazdas SUV-studie er 189 centimeter, og høyden 180 centimeter – som gjør den noe større enn CR-V og Space Wagon. Under panseret i Mazda Activehicle finner man en 3,0-liters V6er med 200 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen