Mazda-SUV klart billigere

Mazda lanserer en oppdatert utgave av CX-7. Den viktigste nyheten er at en dieselmotor nå er tilgjengelig, og det senker prisen betydelig.

Mazda CX-7 er en SUV som har havnet litt utenfor de fleste kategorier her i Norge. Takket være kun et motoralternativ, som i tillegg er svært dårlig tilpasset det norske avgiftssystemet, er den alt for dyr sammenlignet med folke-SUVer som Mitsubishi Outlander og Volkswagen Tiguan. Men noen premiumbil som eksempelvis BMW X3 og Mercedes GLK er den heller ikke, selv om startprisen på hele 786.000 kroner antyder det.

Ned mot 550.000 kroner

Bensinmotoren med hele 260 hestekrefter sørger med andre ord ganske effektivt for at dette ikke blir en lettsolgt bil i Norge. Dieselmotoren som nå kommer er ikke akkurat noen norgesmotor den heller, men hjelper i alle fall betraktelig på regnestykket. Prisen er ikke klar, men Mazda-importøren antyder at den kan komme ned på rundt 550.000 kroner, avhengig av hvordan valutakursene utvikler seg fremover.

173 hester

Dieselmotoren det dreier seg om er en 2,2-liters firesylindret motor med 173 hestekrefter og et dreiemoment på 400 newtonmeter. 0-100 går på 11,3 sekunder. Forbruk og utslipp ligger på henholdsvis 0,75 liter og 199 gram CO2.

Hvilken bilprodusenten lager disse lyktene? Foto: ProdusentenOppdatering

For øvrig har begge varianter av CX-7 fått noen kosmetiske endringer både på innsiden og utsiden. Mest synlig er kanskje en delvis ny front og ny bakfanger. Innvendig er materialvalget oppgradert. Rent teknisk noterer vi oss nye støtdempere i tillegg til en anelse økning i karosseristivheten, fem prosent, i følge Mazda selv.

Den oppdaterte utgaven av CX-7 kommer til Norge en gang i siste kvartal av 2009.