Mazda-SUV i Detroit

SUVen Mazda skal vise frem på Detroit-utstillingen er spennende av flere grunner, blant annet passer den godt til ryktene.

Mazda-SUV i Detroit

Mazda-SUV i Detroit

  1. Store bilder!
Mazda-SUV i Detroit
Mazda-SUV i Detroit


For Mazda skal være i siget med en SUV for Europa, og den skal være hakket større enn biler som Honda CR-V og Toyota RAV4. MX-Crossport, konseptbilen som skal vises i Detroit i begynnelsen av januar neste år, er nettopp litt større enn de ovennevnte.

Mot X3

463 centimeter lang betyr at den strekker seg mot biler som BMW X5 og Mercedes-Benz M-klasse, men mer naturlig er det ifølge Mazda å måle seg med den litt kortere X3. I Nord-Amerika har Toyotas suksess med Lexus RX300 vært en vekker for mange produsenter, og for Mazda vil det være viktig å være representert i den klassen.

I det som likner på SUVenes mellomklasse er det klar overvekt av biler som ikke har noen ting i terrenget å gjøre, og konseptbilens 20-tommers felger og ditto dekk viser at ambisjonene ligger på asfalt.

Volvo, Ford, Land Rover

MX-Crossport kan være første smakebit på Ford-gruppens nye SUV-satsning. Det er meldt biler i denne klassen fra både Ford og Volvo, og Land Rover Freelander vil nok også dele plattform med disse bilene. Det betyr tverrstilte motorer og elektronisk styrt firehjulsdrift fra Haldex.

Det eneste som skurrer litt med plattformteorien er bredden. Konseptbilen skal være 193 centimeter, og det er langt over i storbilklassen.

For Nord-Amerika

I følge Mazda er dette en bil rettet mot det Nord-amerikanske markedet, men det vil være rart om det legges ned masse arbeid i utvikling uten at meningen også er å få frem en bil for Europa. Uansett viser bilen friske takter med hensyn til hva vi kan forvente av Mazda.

Store bilder av Mazda MX-Crossport

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder