Mazda MX-5 kåret til beste sportsbil

17.000 kunder har talt.

 Foto: Pressebilde Mazda
Foto: Pressebilde Mazda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden den første MX-5 kom på markedet i 1989 har bilen blitt gjenstand for et veritabelt kultfenomen verden over, med et totalsalg på over 870.000 eksemplarer.

Les vår siste test av MX-5 her

Og populariteten ser tydeligvis ikke ut til å ha noen ende, for nå har den nettopp blitt kåret til den beste sportsbilen i en ny britisk undersøkelse.

Kundetilfredshet

Undersøkelsen er basert på tilbakemeldinger fra totalt 17.000 bileiere i Storbritannia, og etter å ha duellert med blant annet Mercedes Benz SLK, Audi TT og VW Eos, er det altså MX-5 eierne som smiler aller bredest.


Kriteriene i undersøkelsen var utseende, eksteriør- og interiør-kvalitet, pålitelighet, ytelser, kostnadsnivå ved vanlig bruk, og ikke minst kostnader ved service hos merkeforhandler, og Mazda MX-5 endte totalt opp med en kundetilfredshet på hele 82,3 prosent.

Ikke så mange i Norge

MX-5 selger fortsatt godt i utlandet, og var med sine 12 prosent den nest mest solgte sportsbilen i Europa i 2009. Til tross for de gode salgstallene på verdensbasis er det ikke fullt så mange MX-5 modeller her til lands.

I 2009 ble det f.eks kun solgt 18 biler, mens den foreløpige toppen ble nådd i 2007 med 53 eksemplarer. Det gode ryktet vil nok likevel kunne få en viss effekt på bruktprisene, og i skrivende stund ligger det 90 modeller ute på Finn.no.

Kilde: Pressemelding Mazda og JD-Power.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer