Mazda MP3 – musikalsk og sportslig

MP3-modellen blir både sportslig og musikalsk. Motor og understell bidrar til sportsligheten og Kenwood har levert det musikalske innslaget.

Mazda MP3 – musikalsk og sportslig
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utgangspunktet for Mazda MP3 er en 323 sedan med fire dører. Utseendemessig skiller den seg fra den ordinære modellen med store felger, lavprofilsdekk, stort luftinntak, kjørelys i støtfangeren og full styling med vinge på bagasjeluken.

Innvendig kommer MP3-navnet til sin rett

De fleste assosierer sikkert tilleggsbetegnelsen med musikk formatet MP3, og det er Kenwood som har utstyrt bilen med en radio/CD/MP3-spiller. Modellen heter Kenwood Excelon Z919 og opererer sammen med en 280 watts forsterker, fire høytalere, og en 10 tommers basshøytaler. MP3-filer må først brennes på CD, og kan deretter spilles i spilleren. Denne er tilgjengelig i Norge og koster 6.995 kroner. En hake ved spilleren er at den ikke har RDS-funksjon.

Eksplosiv

Mazda MP3 leveres med en toliters motor med doble overliggende kamaksler og fire ventiler per sylinder. Effekten ligger på 140 hestekrefter og dreimomentet er 192 newtonmeter. Motoren er programmert for å gi bedre gassrespons og dette skal være med på å gi føreren en ekstra puff i ryggen.

Stivet opp

Mazda MP3 – musikalsk og sportslig

Mazda MP3 er betydelig stivet opp i forhold til en standard 323, og det er Tokico som har levert støtdemperne. Stabilisatorstagene har økt fra 21 til 25 millimeter og dette kombinert med ytterligere ”oppstramming” av understell og chassi, har gjort at MP3 tåler mye mer G-krefter enn sine slappere søsken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Felgene er spesielt utviklet for MP3 og har størrelse 17 X 7 tommer. Dekkene er Dunlop SP 9000 i dimmensjon 205/45 ZR 17.