Mazda med Toyotas hybridteknologi?

Mazda forhandler med Toyota om å låne deres hybridteknologi i sine fremtidige modeller.

Det er den japanske avisen Nikkei som melder at Mazda og Toyota er i forhandlinger om en slags leasingavtale. Nikkei gjengis i store deler av bilpressen, deriblant svenske Teknikens Värld.

Mazda har per i dag ingen hybridbiler og har de seneste årene heller fokusert på dieselmotorer og alternative drivstoff. Nå virker det imidlertid som man innser at man også må komme med en elektrisk løsning hvis man skal henge med i fremtidens bilmarked.

Ikke nytt

Toyota er den produsenten med mest erfaring med hybridteknologi og kan hjelpe Mazda med motorer, batterier og andre nødvendige deler, mot betaling. Et slikt type samarbeid er for øvrig ikke noe nytt. Nissan nyter i dag godt av en tilsvarende ordning med Toyota, på det amerikanske markedet.

Prius leder an

Toyota har akkurat lansert sin nye Prius, markedets klart beste hybridbil og utvilsomt blant de vasseste miljøoptimert bilene som selges i vanlige butikker i dag. Dette fører trolig til at flere produsenter kan bli nødt til å vende seg til Toyota for hjelp. De fleste store produsentene er imidlertid i gang med sine egne løsninger, selv om vi nok må vente et par år før det virkelig begynner å bli mange hybridbiler å velge mellom.

Dersom forhandlingene fører frem, ser Mazda for seg at deres første hybridmodell vil komme rundt 2013 og at den skal produseres i om lag 100.000 eksemplarer i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mazda 3 kan være aktuell som hybridbil, men trolig først om fire år
Toyota har kommet langt med sin Prius