Mazda med fremtidskonsept

Mazda viser et kompakt SUV-konsept med oppsiktsvekkende linjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«...en klassisk konseptbil med elementer som skal tas med videre i andre produksjonsbiler i fremtiden.»


Konseptbilen Kazamai vises på bilutstillingen i Moskva i disse dager. Den svært strømlinjeformede bilen kan best klassifiseres som en slags crossover eller en lett-SUV. Målene plasserer den i den mer kompakte delen av skalaen og Kazamai er eksempelvis en god del mindre CX-7 som selges også i Norge i dag.

Relativt lav

Mer nøyaktig måler den 452 centimeter i lengden, 193 i bredden og 150 i høyden. Sistnevne er faktisk lavere enn en Ford Mondeo stasjonsvogn, så veldig inspirert av klassiske terrengbiler er åpenbart denne konseptbilen ikke.

Store hjul

 Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer


Det ser man også på stylingen. Hjulene er eksempelvis hele 22 tommer store og utstyrt med en rimelig tynn stripe luft og dekk rundt seg. Ikke noe å dra på ekspedisjon med, med andre ord.

Linjelekker

For øvrig er designen ganske oppsiktsvekkende, og vi tror de fleste vil la seg fascinere av de bølgende linjene. Samtidig er det et tydelig konseptbilpreg over Kazamai. Se bare på vinduslinjen som gir et utsyn for de reisende omtrent som i en ubåt.

Forbruksfokusert

Motoren som sitter i konseptbilen er en 2,0-liters direkteinnsprøytet bensinmotor som er under utvikling og skal tilby betydelig bedre forbrukstall enn dagens tilsvarende motor, som sitter i eksempelvis Mazda 6. Med på å bidra til forbruksreduksjon er også Mazdas fokus på vektreduksjon. I denne konseptbilen har man tatt i bruk både aluminium og plast for at bilen skal veie så lite som mulig. Dette er en av Mazdas viktigste strategier for å få ned forbruk og utslipp.

 Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer


Så veldig vektbesparende er firehjulsdrift og sekssteget automatgir ikke, men det bidrar i alle fall til å gjøre dette til en mer attraktiv bil.

Konsept

Så vil denne bilen noen gang komme i produksjon? Nei, det kan vi slå fast allerede nå. I stedet er det snakk om en klassisk konseptbil med elementer som skal tas med videre i andre produksjonsbiler i fremtiden.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!