Tøffe former, men ikke tøffere enn at Minagi virker ganske produksjonsklar Foto: Knut Moberg
Tøffe former, men ikke tøffere enn at Minagi virker ganske produksjonsklar Foto: Knut MobergVis mer

Mazda med folkeSUV

GENÈVE (DinSide Motor): Når Mazda sier at denne konseptbilen hinter om fremtidige produkter, tolker vi det dit hen at dette blir en kommende folkeSUV.

Mazda har allerede CX-7, men den er i største og dyreste laget til virkelig å slå i gjennom her i Norge. Klassen med de mindre og rimeligere SUVene, eller crossovere som de også kalles i blant, har imidlertid blitt veldig populær og ganske stor, men her er Mazda fraværende.

Man trenger dermed ikke være synsk for å forstå at dette trolig blir en lillebror til CX-7, og mange spekulerer i at den skal få navnet CX-5. Enn så lenge bærer konseptbilen navnet Minagi.

Tøff

Designmessig virker bilen å være ganske ferdig og produksjonsnær, i alle fall utvendig hvor linjene er ganske aggressive. Innvendig er preget noe mer futuristisk og vi tipper produksjonsbilen blir en god del mer moderat her.

Her kan du lese mer om Mazdas designfilosofi.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Tøffe former, men ikke tøffere enn at Minagi virker ganske produksjonsklar Foto: Knut Moberg
Foto: Mazda
Foto: Mazda
Foto: MazdaUvisst når den kommer

Mazda har naturlig nok ikke sagt noe om når en antatt produksjonsversjon av denne bilen kommer, men ut i fra både bilens utseende og ryktemakerne på diverse bilnettsteder, dreier det seg trolig ikke om veldig lenge. Neste år er antakelig ikke noe dumt tips.

Forhjulsdrift og firehjulsdrift

Når det gjelder den tekniske biten, antar vi at bilen både kommer med firehjulsdrift og forhjulsdrift. Motormessig er det diesel som gjelder i Norge, og der har Mazda allerede nå greie alternativer som burde fungere i CX-5. Forhjulsdrift gjør naturligvis bilen langt billigere og gjør at en startprisen nok vil ligge godt under 300.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurrenter

Med eller uten firehjulsdrift, dette blir en direkte konkurrent til biler som Mitsubishi ASX, Huyndai ix35, Kia Sportage, Skoda Yeti og Nissan Qashqai, for å nevne noen.