Mazda lanserer stilig crossover-SUV

I 2005 viste Mazda ved flere anledninger sin såkalte konseptbil MX-Crossport for å teste publikumsinteressen for denne typen crossover. Allerede i mai ble produksjon vedtatt, og nå er CX-7 klar for markedet.

Mazda lanserer stilig crossover-SUV

Mazda lanserer stilig crossover-SUV

  1. Store bilder!
Mazda lanserer stilig crossover-SUV


Mazda har valgt California for lanseringen av CX-7. Det er nemlig i anledning bilutstillingen i Los Angeles, som finner sted i disse dager, at den sporty SUVen er blitt avduket uten at overraskelsen ble særlig stor.

Skuffer ikke

Det betyr ikke at vi ble skuffet, snarere tvert imot. Vi syntes nemlig at konseptet MX-Crossport, som vi beskuet siste gang i Frankfurt i oktober, var en temmelig vellykket sporty tolkning av SUV-temaet. Som naturlig er, fremstår produksjonsbilen noe mer nøktern, men er ellers lett gjenkjennelig og har bevart, og muligens til og med forbedret, den fine designmessige balansen. Størrelsen er omtrent som en BMW X5 eller en Volvo XC90 - lengde: 468 centimeter, bredde: 187 centimeter og høyde: 165 centimeter. Dette er en rendyrket Crossover SUV, det vil si en bil som forener personbilelementer og SUV-elementer. Mazda har som sagt valgt et sportslig tilsnitt. Det er ganske langt fra noen terrengbil, og i alle fall i USA er den tilgjengelig uten firehjulsdrift.

Mazda lanserer stilig crossover-SUV


En sportsbils sjel

Mazda kaller den allikevel en SUV, og i SUV finner man jo både "sports" og "utility", så den svarer vel fortsatt til definisjonen. Samtidig hevder Mazda at bilen besitter "en sportsbils sjel". Dette henspeiler nok ikke bare på designelementene som ubenektelig er hentet fra RX-8. Kraftkilden er nemlig også hentet fra en sportsbil; det dreier seg om teknikken fra Mazda 6 MPS, eller i hvertfall en del av den. Motoren er en firesylindret 2,3-liter med direkte innsprøytning og turbo - noe som for amerikanerne tør fremstå som ganske eksotisk i denne typen bil. I CX-7 yter den 244 hestekrefter. En flat dreiemomentskurve forsyner det meste av maksimalt 350 newtonmeter fra 2.000 og helt opp til 5.000 omdreininger per minutt. I USA er CX-7 forsynt med en sekstrinns automatgirkasse som standard.

Det er i tidligste laget å begynne å tenke på å legge inn bestilling her i landet. Modellen dukker i første omgang opp i USA - utpå vårparten, som 2007-modell (!) og spesifikasjoner og lanseringskalender for Europa vil først komme i etterkant. Lansering her vil etter planen ikke foregå før i 2007.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder