Takeri har mye av det samme designspråket som nye CX-5 - og trolig kommende Mazda 6 Foto: Mazda
Takeri har mye av det samme designspråket som nye CX-5 - og trolig kommende Mazda 6 Foto: Mazda Vis mer

Mazda hinter om ny 6’er

Mazda viser frem konseptbilen Takeri på bilutstillingen i Tokyo. Blir den en forløper til neste generasjon Mazda 6?

Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusentene pleier ofte å lage konseptbiler som i større eller mindre grad hinter om kommende produksjonsmodeller et par år før de kommer. Det er trolig tilfellet med Mazda her. Selv sier de at Takeri er en ”neste-generasjons mellomklassesedan”. I praksis betyr det etter alt å dømme at vi snakker om Mazda 6.

Dagens Mazda 6 kom i 2008 og ble oppdatert i 2010. Det betyr at en ny generasjon burde være på plass innen et par år. Den første oppdateringen kom relativt kjapt, og da bør nok ikke kalenderen vise mer enn 2013 før en helt ny generasjon er i salg, selv om det betyr en ganske kort modellsyklus.

Her finner du test av dagens utgave.

Nytt designspråk

Takeri har klare likhetstrekk med den nye SUVen CX-5. Det betyr ganske aggressive og kupélignende linjer. CX-5 beholdt mange av trekkene fra sin konseptforløper Minagi, så det er lov å håpe at det blir tilfellet med Takeri også.

Interiøret er lekkert, og den runde linjeføringen går igjen også innvendig. Det blir nok noen endringer her til en eventuell produksjonsversjon, ikke minst gjelder det selve setene.


Skyactive

Mazda forteller selv at konseptbilen er bygget med såkalt Skyactive-teknologi. I praksis er dette nok et navn for ganske enkelt smarte løsninger, ikke minst hva gjelder drivstoffbesparende teknologi. Mer om Skyactive kan du lese i vår prøvekjøring av nyvinningene her.

Helt konkret nevner Mazda selv en ny dieselmotor med automatisk start/stopp, regenerering av bevegelsesenergi, samt nye løsninger for chassis, aerodynamikk og vektbesparende teknologi.

Bilutstillingen i Tokyo åpner i starten av desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer