Mazda CX-7 nærmer seg

Konseptbilen MX Crossport ble vist i Detroit 2005 og ett år etter er produksjonsmodellen klar. CX-7 skal den hete og blir en crossover-modell som er litt større en RAV 4 og Nissan X-Trail.

Mazda CX-7 nærmer seg

Mazda CX-7 nærmer seg

  1. Store bilder
Mazda CX-7 nærmer seg
Mazda CX-7 nærmer seg


Det er for lengst bekreftet at konseptbilen Mazda MX Crossport skal settes i produksjon. Bilen skal hete Mazda CX-7 og vil bli en SUV som blir på størrelse med BMW X3. Problemet her hjemme kan da også bli at den blir for kostbar for de store massene. Det kommer helt an på hvilke motorer som blir tilgjengelig. Bilen blir først lansert i USA i 2006 og da vil vi finne en 2,3-liters turbomotor med 260 hestekrefter CX-7. Det sier seg jo selv at det ikke blir en innstegsmodell når bilen kommer til Norge i 2007. Dieselmotor er sannsynlig, men ikke bekreftet.

Nytt navn

CX er et nytt navn og vil bli navnet på alle Mazdas crossover-modeller i fremtiden. CX-7 blir den første bilen i denne serien. Sportsbiler med wankelmotor, som RX-8, vil fortsatt hete RX, og sportsbiler med stempelmotor, som MX-5, vil hete MX. En ny MX-5 ble vist i Geneve i år, og kommer til Norge neste sommer. De masseproduserte modellene vil fortsatt hete 2, 3, 5 og 6.

Lik konseptbilen

Bilen på spionbildene er fortsatt litt tildekket, men ikke mer enn at det er fullt mulig å se konturene av den nye modellen. Det er mulig å se litt hvordan fasongen på lykter blir og de tydelige kraftige skjermbuer er de samme som på konseptbilen. Man kjenner også igjen panser og den store grillen som sitter lavt i fronten.

De tre første bildene er spionbilder av det vi regner med er CX-7. Den røde bilen er de siste bildene av MX Crossport fra den pågående bilutstillingen i Frankfurt.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder