Mazda 929 2.0 i 1986: Røyk og tomgang

Bilmerke: Mazda 929
Modell: coupe
Motor: 2.0i - bensin
Årsmodell: 1986
Kilometerstand: 156.000

Problem:
Jeg bytta hele fordeleren her forleden, fordi tenningsmodulen hadde gått.
Hadde en fordeler stående i en 929 2.0i(85), så jeg tok denne! Når jeg omsider fikk startet gikk bilen veldig ujevnt på tomgang, og eksosen var temmelig blå. Bare for å prøve tok jeg av den ene vakumslangen (nederste) som går inn på vakumklokka på fordeleren, og blendet denne, og bilen gikk jevnt på tomgang igjen og eksosen fikk en hvitere farge! Hvorfor skjer dette? Slangen var jo ikke blendet på den forrige fordeleren!

En annen ting er at når jeg skrur på tenninga, lyser kun oljelampa, men når jeg starter bilen, så slukker oljelampa, som den jo skal gjøre, og de andre lampene fungerer som normalt! Dette skjedde etter at jeg bytta fordeleren!
Har dere noen tips?

Svar: Jeg vil anbefale deg å sjekke tenningstidspunktet på et bilverksted da jeg er temmelig sikker på at du har bommet kraftig på innstilling av fordeleren. Når det gjelder tenningslysa så går jeg ut i fra at det er batterilampa som ikke lyser ved tenning på og da vil jeg tro at ledningen på dynamoen har falt av. Ellers så ville jeg sjekket sikringer for instrument og sjekket om ladingen til batteriet er som den skal. Sjekk om det ligger et stikk i nærheten av fordeleren som kan være berørt av utskiftingen av fordeleren.