Mazda 5 oppgraderes

Etter om lag to og et halvt år på markedet er det på tide med en midtlivsoppdatering for Mazda 5.

Publisert
Sist oppdatert
...skyvedøren kan nå fås med en eldrevet lukkemekanisme.


Mazda 5 har helt siden den kom vært blant våre favoritter blant fleksibilene med syv seter. Morsomme kjøreegenskaper, praktiske løsninger, god komfort og konkurransedyktige priser har vært blant japanerens sterke sider. Når man nå gir bilen en ansiktsløftning, betyr ikke det at denne oppskriften endres betydelig.

Ikke lett å se forskjell

Mazda 5 oppgraderes

Mazda 5 oppgraderes

  1. Store bilder


Nei, tvert i mot er forandringene svært forsiktige. Rent kosmetisk begrenser man seg til å finpusse litt på lyktene, støtfangerne og grillen. Faktisk skal man være svært godt kjent med modellen for å i det hele tatt se noen forskjell.

Eldrevet skyvedør

Heller ikke innvendig er det noen radikale endringer sammenlignet med dagens utgave. En ny pekeskjerm til navigasjon og ryggekamera kan bestilles, og skyvedøren kan nå fås med en eldrevet lukkemekanisme. Like gledelig er det kanskje at man hevder å ha forbedret støydempingen gjennom å bruke nye materialer blant annet i taket og rundt luftedysene dashbordet.

Omarbeidet motor

Mazda 5 oppgraderes


Nyhetene på den tekniske siden er kanskje like spennende. Den 2,0 liter store bensinmotoren med 145 hestekrefter er bearbeidet og maks dreiemoment skal nå være tilgjengelig på lavere turtall. Også forbruket skal ha blitt redusert, med fire prosent. En manuell sekstrinnskasse blir nå standard på dette motoralternativet og en ny femsteget automatkasse blir tilvalg. Denne vil dessverre foreløpig ikke kunne leveres til dieselmotorene.

Også fjæring og støtdempere har fått en gjennomgang for forbedret komfort og stabilitet ved hard svingkjøring.

Den oppdaterte utgaven av Mazda 5 er ventet hit til Norge mot slutten av januar. Noen store prisendringer er det trolig ikke snakk om.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer