Mazda 2 klar

Småbilen Mazda 2 erstatter både Demio og 121, og er tidsriktig høy småbil med fleksibelt interiør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Mazda 2 klar
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bildene her er hentet fra introduksjonen av Mazda 2 på det japanske hjemmemarkedet. Der heter den fortsatt Demio, og har fått morsomme modellbetegnelser. Navnene Cozy, Sport og Casual skal brukes til å skille utstyrsnivåene.

Ny kode

Mazda 6 introduseres i det norske markedet i disse dager. Småbilen Mazda 2 vil bli den andre bilen som introduseres etter at Mazda har innført nye navnekoder for sine modeller. Etter hvert vil nye modeller innlemmes i den nye navnekoden.

Nye motorer

Valget vil stå mellom en 1,3-liter på 91 hestekrefter, og en 1,5-liter på 113 hestekrefter. Disse motorene er nyutviklete, og sammenligner vi med en antatt hovedkonkurrent som Toyota Yaris skiller 1,5-literen seg ut med høy effekt. I Yaris T-sport yter 1,5-literen bare 106 hestekrefter.

Både for 1,3-literen og 1,5-literen oppnås maksimal effekt ved 6.000 o/min, men maksimalt dreiemoment er henholdsvis 124 Newtonmeter (Nm) ved 3.500 o/min og 140 Nm ved 4.000 o/min.

Brettbar

image: Mazda 2 klar

I følge pressemeldingen bretter baksetet seg sammen rett bak førersetet og det gir et helt flatt bagasjeromsgulv. Høyden er også med på å gi Mazda 2 god plass til frakteoppdrag.

Også soltaket i Mazda 2 bretter seg sammen, og soltaket er av den store typen som går så langt tilbake at også baksetepassasjerene får åpen himmel over hodet.

Mazda 2 kommer til Europa tidlig neste år, og til Norge i løpet av 2003.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Mazda-tester
  • Her finner du flere Mazda-nyheter