Mazda 2: Friskere og lettere

Et skikkelig retningsskifte fra Mazda, den nye småbilen bryter omtrent på alle områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Mazda 2 er kortere, riktignok kun tre centimeter, men det er allikevel ikke vanlig kost ved modellskifte. Enda mer oppsiktsvekkende er vektreduksjonen, nesten 100 kilo ned i vekt gjør underverker for både ytelser og forbruk.

Slankingen sørger for en matsjvekt rundt 950 kilo, til sammenlikning veier både Toyota Yaris og Volkswagen Polo rundt 1.020 kilo. Vekten sørger for at nye Mazda 2 kommer godt ut av en CO2-sammenlikning i klassen rundt 80 hestekrefter, med 129 g/km ligger den godt foran Yaris som ender på 141 g/km og Polo enda lenger bak med 152 g/km.

Mye sprekere

image: Mazda 2: Friskere og lettere

Mazda 2: Friskere og lettere

  1. Store bilder!
image: Mazda 2: Friskere og lettere


Den utgående modellen opplevdes som traust og praktisk, men ikke som sprek. Gubbestempelet har gjort den tungsolgt, og den nye bilen er et klart forsøk på å fri til yngre og sportsligere orienterte kjøpere.

Foreløpig lover ikke motorutvalget alt for utsvevende sportslighet, programmet toppes av en 1,5-liter som yter 103 hestekrefter. Det andre motoralternativet er en 1,3-liter som dukker opp i to versjoner; 75 eller 86 hestekrefter.

Etter hvert, sannsynligvis ikke før sommeren 2008, kommer en 1,4-liters dieselmotor.

Antiskrens standard i Norge

Alle versjoner som skal selges i Norge får antiskrens som standard, og det betyr at den norske importøren holder seg unna prisleder-biler som ikke tilbyr tilfredsstillende sikkerhet.

Som nevnt er bilen kortere enn forgjengeren, men den innvendige plassen vil nok oppleves som bedre på grunn av den økte bredden. Akselavstanden er 249 centimeter, noen få centimeter lengre enn Yaris og Polo, og også det vil være med på å gjøre kupeen romsligere.

Nye Mazda 2 skal premierevises på BIL 07-utstillingen 7-11. november i Lillestrøm. Den skal være klar for salg omtrent samtidig.

  • Store bilder av Mazda 2.

    Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder