Maybach til havs

Tirsdag skal luksuslegenden verdenslanseres på Wall Street i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Maybach til havs
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For å oppnå mest mulig blest om lanseringen er en spesiell reiserute valgt. Fra fabrikken i Sindelfingen i Tyskland er bilen fraktet med tog til Southhampton i England. Ferden derfra går videre med Queen Elisabeth 2.

60-års fravær

To dager før USA feirer sin nasjonaldag skal Maybach relanseres. De første utgavene av luksusbilen Maybach ble produsert på 20-tallet. Produksjonen opphørte for over 60 år siden, men nå som det blåses nytt liv i bilmerket håper DaimlerChrysler at rundt 1.500 superluksusbiler vil finne nye eiere i året.

900 Nm

Det var lenge planer om å utvikle en 18-sylindret motor til Maybach, men utgaven som lanseres tirsdag er utstyrt med en mer ordinær 12-sylindret motor på 5,5 liter. Mest imponerende er dreiemomentet på 900 Newtonmeter og 550 hestekrefter.

Mercedesdeler

Selv om Maybach skal være et selvstendig merke under DaimlerChrysler blir mye av teknologien hentet fra Mercedes-Benz. I Maybach finner vi blant annet elektronisk styrt luftfjæring og sensorstyrte bremser som vi kjenner fra nye E-klasse.

Lang og ekstra lang

image: Maybach til havs

Maybach kommer i to lengder, det er den ekstra lange som er på vei til Wall Street. Den er 6,17 meter lang, over en meter lengre enn den lange utgaven av Mercedes-Benz S-klasse, og heter Maybach 62.