Maserati kombikupé biturbo

Ikke la deg lure av Golf-fasongen. Denne bilen er nesten fem meter lang og har V8-motor med to turboer og firehjulsdrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Maserati kombikupé biturbo
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Buran ble først vist på bilutstillingen i Genève og er kun bygd i ett eksemplar. Bilen 4,98 meter lang og 1,95 meter bred. Dette betyr at den er en centimeter kortere og 9 centimeter bredere enn en Mercedes-Benz CL 600.

Maseratis kjerneoppskrift: To turboer

Hvis noen Masaratientusiaster ble skuffet over designen bør de ikke ha noe å klage over i motorrommet. Her er nemlig alt i skjønneste orden. Motoren er den samme som sitter i 3200 GT, og er en V8-motor på 3,2 liter, den har to overliggende kamaksler per sylinderrekke, 32 ventiler, to turboer og to ladeluftkjølere. Effekten er 370 hester og dreiemomentet er 491 newtonmeter på 4.500 omdreininger.

For å få alle kreftene udramatisk ned i bakken er Buran utstyrt med firehjulsdrift og sekstrinns tiptronic girkasse.

Lang akselavstand

image: Maserati kombikupé biturbo

Buran en stor bil og kan tilby kjempeplass til sine passasjerer. Akselavstanden er på hele 2,93 meter og dette sladrer om en svært rommelig kupé. Bilen har også fem dører og kunne derfor blitt en suveren VIP-bil for de med svært presset timeplan.
Buran er høyere enn en vanlig personbil, hele 23 centimeter høyere enn en Mercede-Benz S 600. Dessverre vil Buran aldri bli satt i produksjon, det blir med denne ene modellen.

Relaterte linker

Test: Maserati 3200 GT
Test: Mercedes-Benz CL 600
Test: Mercedes-Benz S 500