Maserati kabriolet

Maserati er eksklusivt og ukjent for de fleste, men har likevel et visst utvalg for bevisste kunder.

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi tar dette kjapt. Maserati tilbyr to modeller, Granturismo (GT) og Quattroporte. Granturismo er en svært stor og lekker kupé. Den er nesten 4,9 meter lang og leveres med to forskjellige motorer. Innstegsmodellen har en 4,2-liters motor med 405 hestekrefter. S-versjonen har en 4,7-liters motor med 440 hestekrefter.

Quattroporte, som ikke har noe med firehjulsdrift å gjøre, betyr at bilen har fire dører (!). Den leveres med tre motorer, eller i hvert fall tre effekter. Innstegsmodellen kommer med 400 hester blank, S leverer 430 hesterkrefter og Sport GT S har 440 hestekrefter og automatkasse.

Bort med kalesjen?

Nå ser det ut som Maserati jobber med en kabriolet-variant av GT. Det vil i si så fall være en naturlig utvikling i modellrekken. Selv om bilen på bildene fortsatt ser ut som en kladd, er det nok spennende ting på gang under kamuflasjen. Man kan sammenligne interiørbildene som ligger etter hverandre i fotoalbumet. Da ser man i hvert fall at det er en GT.

Maserati er en del av Fiat-konsernet, der også Ferrari hører til. Basert på dette regner vi med at de kanskje vil låne noen deler fra Ferrari California, og ende opp med et foldbart metalltak i stedet for kalesje. Ryktene sier også at dette skal bli en fireseter og at navnet blir Spider.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Maserati
Foto: Maserati


Nisjebil

Maserati er en nisjeprodusent og liker å holde seg i markeder som består av merker som Jaguar og Aston Martin. Spider vil bli en direkte konkurrent til Jaguar XK8 og Aston Martin V8 Vantage. Tyske merker som BMW og Mercedes har også modeller i denne klassen. BMW 6-serie er en og Mercedes SL, CLK er andre. Porsche 911 vil også alltid være et problem for sine konkurrenter i nisjemarkedet.

Emblemet til Maserati er forøvrig en "trident". Det er et spyd med tre spisser som blant har vært brukt som militært våpen. Kjent fra gresk mytologi.