Månedens lanseringer: Oktober

Dette er bilene som lanseres nå i oktober.

Et godt knippe biler kommer til landet for første gang denne måneden.   Foto: BMW
Et godt knippe biler kommer til landet for første gang denne måneden. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks nye biler lanseres nå i oktober, og selv om ingen av dem kommer til å bli storselgere, er du kanskje en av de heldige som får din nye bil?

Her er listen over nykommere:

Audi RS7

 Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer


Dette er 7-er-versjonen av RS-modellene. Vi har tidligere prøvekjørt RS6, med blandede følelser. Bilen er utstyrt med en fireliters V8 som leverer 560 hk når du ber om det. Toppfarten på det som må ses på som en familiebil er over 300 km/t, og RS7 må på grunn av sin størrelse grupperes inn blant en mengde andre biler i GT-klassen - fire dører og bakluke til tross. Det er ingen grunn til å vente lenge med å komme seg opp i fart. 0-100 km/t gjøres unna på 3,9 sekunder.
Les mer om Audi RS7

BMW 4-serie

 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


4-serie Coupé er blant annet resultatet av at 3-serien ikke er stor nok til formålet. Blant annet skal 4-serien overta når M3 nå er lagt på hylla. M4 blir arvtakeren. Heldigvis kan 4-serien også få med mer prisgunstige motoralternativer også. Selv om ikke vår test var av rimeligste utgave, så har vi testet 435i på bane. Det viste seg å bli en svært så hyggelig dag på jobben, for bilen leverer.
Les vår test av BMW 4-serie

Ford EcoSport

 Foto: Ford
Foto: Ford Vis mer


Ford har valgt å lage en Fiesta-basert SUV, med andre ord av den lille typen. Det er likevel en populær bilklasse, hvor salget har eksplodert den siste tiden. Nå kommer altså Fords bidrag, men den blir ikke alene. Renault Capture dukker opp omtrent samtidig, og listen over konkurrenter begynner å bli lang. Ford Ecosport ble for øvrig første gang vist på bilutstillingen i New Dehli. Nå er den snart på norsk jord.
Les mer om Ford Ecosport

Porsche 911 Turbo

 Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Den heftigste Porsche 911 til nå er allerede prøvekjørt. Med 0-100 km/t på overbevisende 3,04 sekunder, firehjulsstyring med opptil 2,8 graders vinkel, toppfart langt over 300 km/t, og et lynraskt, intelligent firehjulsdriftsystem er, dette noe av det heftigste du kan få for prisen. Den ligger på ca. 2,4 millioner for en Turbo S, og jeg ser ingen grunn til å utelate S-en.
Les testen av Porsche 911 Turbo S

Suzuki S-Cross

image: Månedens lanseringer: Oktober


Bilen ser ut som en Nissan Qashqai, og fungerer omtrent som en Qashqai. I bunn og grunn er der den også like stor som en Qashqai, så sant du ikke velger sistnevnte i Pluss-versjonen. S-Cross har et interessant system for firehjulsdrift, og kan være et godt økonomisk alternativ for deg som ønsker en litt høyreist bil som takler alle føreforhold. Er du derimot ute etter den gode premiumfølelsen skal du lete videre etter noe annet.
Les mer om Suzuki S-Cross

VW E-Up!

 Foto: Newspress
Foto: Newspress Vis mer


Endelig dukker det flere elbiler opp på markedet, og vi kan kanskje få noe mer å prate om enn Tesla Model S. E-Up er et rimelig alternativ, med en pris som ligger rett under 200.000 kroner for en ok pakke. Rekkevidden er ikke av de lengste, men den er heller ikke dårlig. Drøye 16 mil skal den klare, noe som holder for de fleste dagsturene. Up! ser i tillegg ganske frisk ut, uten å skille seg ut i ekstrem retning. Dette kan være bilen som i ettertid blir omtalt som el-folkevogna.
Les mer om VW E-Up!

.