Månedens lanseringer: Desember

Hver måned gjennom hele året lanseres det nye biler. Også i desember.

Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i.  Foto: Peugeot
Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i. Foto: Peugeot Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets siste måned er godt i gang, men i motsetning til tidligere måneder er ikke desember måneden for mange nyheter.

Faktisk er det bare to biler som triller inn i landet for første gang.

Her er bilene som kommer i desember:

Peugeot RCZ-R

 Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer


Bilen mange mener er den peneste fra Peugeot noen gang, har nå fått den motoren den fortjener. Fra en 1,6 liter har de hentet ut 270 ville hester. Dette gjør Peugeot RCZ-R til den raskeste serieproduserte bil fra merket noensinne.

Akselerasjonen er heftig, og toppfarten er begrenset til 250 km/t. Dreiemomentet som skaper de 270 hestekreftene er på 330 Nm, allerede fra 1.900 omdreininger.
Les vår test av Peugeot RCZ-R

BMW i3

 Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Vi har fulgt BMW i3 fra dens spede barndom på tegnebrettet. Nå er bilen på plass i det norske markedet. Dessverre ser det ut til å være lange ventelister, i tillegg til at bilen antagelig får en oppgradering fra BMW, takket være et testresultat fra Euro-NCAP som BMW garantert ikke kan leve med.

Kanskje dette betyr at du bør vente med å bestille til oppgraderingen er på plass? Uansett, BMW er en fantastisk og spesiell kreasjon som alle med tanker om en elbil bør se nærmere på. Den ble dessuten nummer to i kåringen av Årets Bil 2014.
Les vår test av BMW i3

Bilåret 2013


Året 2013 har i sin helhet hatt veldig mye å by på. Rundt 120 nye biler har kommet på markedet. Dersom vi tar med såkalte facelifts, så er tallet enda høyere.

Gjennom året var det oktober måned som hadde flest nybillanseringer, tett fulgt av mai og juni.

Det er liten grunn til å tro at 2014 blir et stillere år, for bilprodusentene har funnet rimelige produksjons- og utviklingsmetoder. Det betyr at det er lettere og billigere å lage synergiprodukter, noe som gir flere modeller.

Dette er for øvrig stikk i strid med utsagn flere toppsjefer kom med for bare ti år siden, da de heller skulle motsatt vei. På utviklingssiden har det derimot skjedd mye i mellomtiden, og alt er snudd på hodet.

.