Mai: Vårslippet er i gang

Dette er bilnyhetene som kommer over landegrensen i mai.

VW Golf GTI er en av mange spennende nyheter denne måneden.
VW Golf GTI er en av mange spennende nyheter denne måneden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av året skal det lanseres et sted rundt 140 nyheter innen bilverdenen. Flesteparten av disse treffer norsk jord på våren og på høsten. Lanseringsrekken er med andre ord bare så vidt startet.

Her er det noe for enhver smak, fra det aller minste og billige, til spennende kompakt-SUV'er og heftige gateracere. Måneden bringer likevel ikke mer enn seks nyheter, med stort og smått.

Mitsubishi Space Star

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi Vis mer


Den ble lansert som Mirage i mange land, men heter Space Star, når den nå inntar plass hos de norske forhandlerne. Lansert som landets billigste bil har Mitsubishi gitt den en pris på 99.900 kroner, og frir med dette like mye til hjemmehjelpen som til pensjonisten.

Blant de unge kvinnene, som Mitsubishi antagelig skulle ønske kjøpte bilen, så er den antagelig ikke i nærheten av hipp nok. Under panseret sitter det en 1-liters motor på 71 hk. Det er nok til å nå 100 km/t på 13,6 sekunder.

Norges billigste bil

Chevrolet Trax

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer


Chevrolet Trax lanseres nå i mai, og er for den nye importøren av Chevrolet en lenge etterlengtet bil. Den er i utgangspunktet originalversjonen av det vi kjenner som Opel Mokka, en bil Opel nå har stor suksess med. Bilen er en liten og kompakt SUV, og du kan velge mellom to- eller firehjulsdrift. Drivlinjene i Trax og Mokka er identiske, så identiske at den tekniske sjefen i Opel i Tyskland ikke engang visste hva slags system for firehjulsdrift bilen var utstyrt med. Alt kommer ferdig fra Chevrolet.

Her finner du mer om Chevrolet Trax

Fiat 500L

Mai: Vårslippet er i gang


Fiat 500 har blitt et yndet ikon for mange. Retroversjonen er sammen med Mini en av få biler som faktisk har slått an som en retromodell. Etter hvert som Mini har lansert flere varianter, så ønsker Fiat å gjøre det samme med 500.

500L er en av disse, og om ikke lenge dukker 500L Trekking opp. Med dette gjør Fiat serien med lille 500 større, på samme måte som også Mini har latt den i utgangspunktet lille tassen vokse. Nå vil 500L snart bli å finne på veiene også her til lands.

Liten Fiat blir stor Fiat

Jaguar F-Type

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar Vis mer


Dette er bilen mange har ventet på å få se. F-Type er en toseters sportsbil som blir å finne et sted mellom Porsche Boxster og 911, både i størrelse og pris. Flere motoriseringer blir tilgjengelige, og den heftigste produserer hele 540 hk, om du ber den om det.

Med frontmontert motor og bakhjulstrekk blir det spennende å se hvordan doningen gjør det på veien, men Jaguar har en god historikk når det gjelder biler med et sportslig oppsett, og F-Type blir garantert intet unntak.

Jaguar F-Type, tilbake til fremtiden?

Renault Captur

Mai: Vårslippet er i gang


Bilen er en crossover som er basert på Renault Clio, og skal ut og konkurrere med de andre små-SUV’ene ute i markedet. Med sine 4,12 meter er den det mange vil kalle en urban SUV, men felles for mange slike biler er at de virker større innvendig enn utvendig.

Captur har modulære interiørfinesser, et CO2-utslipp fra 96 g/km, og bilen skal produseres i Spania. Snart er den på veien i Norge.

Nye tanker med Renault Capture

VW Golf GTI

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Den heftigste modellen i Golf-rekken til nå, blir GTI. Vi har allerede prøvekjørt bilen som setter de fleste andre slike kompaktracere i skyggen.

Med 230 hk, aktive differensialer og alskens hjelpemidler mot understyring, så blir dette et farlig objekt å få i sladrespeilet. Den biter, og den biter hardt. Det bør den da også gjøre til en pris nær 500.000, som må anses å være en ganske god slump penger for en kompaktbil. Heldigvis for VW koster konkurrentene rundt det samme.

Helt verst, Golf GTI

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer