Magellan Map 410

Med Map 410 leverer Magellan en håndholdt GPS-mottaker i en, relativt sett, høy prisklasse. Og forventningene skrus opp sammen med prisen.

Magellan Map 410
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Første møtet med Map 410 er positivt. Med GPS 315 fra samme produsenten, og til under halve prisen, friskt i minne oppdager vi fort at dette er en mer sofistikert mottaker: Blant annet har apparatet et innebygd termometer. Og etter hvert som det oppnås kontakt med satellittene dukker et lite kart opp i skjermvinduet, som bestemt hevder at vi befinner oss på Lysaker utenfor Oslo. En påstand vi kan bekrefte er sann.

LES OGSÅ:

Treg

Men etter en stunds bruk viser det seg at Map 410 egentlig har lite nytt å by på, sett bort fra et innebygd kart, i forhold til sin rimelige lillebror GPS 315. Du finner stort sett de samme skjermbildene og den samme informasjonen. Litt skuffende når Map 410 koster over 6.000 kroner, og dertil har et stort og tungt ytre.

Og hva med kartfunksjonen? Imponerende er det at programvaren innholder hele verden på kart, med alt fra Oslos større gater til maritime fyrtårn. Ikke fullt så imponerende er det at kartet er irriterende tidkrevende i bruk. Oppdateringer og zoom-funksjonen går tregere enn man forventer i vår høyteknologiske tidsalder. Dette får oss til å spørre om Magellan her har lastet opp tyngre programvare enn maskinvaren liker?

Brukervennlig

Det overnevnte til tross: Map 410 er ikke en dårlig GPS-mottaker. Med god batterikapasitet og mange nyttige funksjoner, samt et svært brukervennlig grensesnitt, kan den bli en god venn, enten du ferdes til sjøs eller i villmarken. Et annet positivt trekk ved Map 410 var muligheten til å tilpasse de forskjellige informasjonsvinduene. Slik kan du skreddersy mottakeren etter ditt eget behov.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har Map 410 avtakbar antenne. Dermed har du muligheten til å tilkoble en ekstern antenne hvis behovet skulle melde seg.

Vanntett for den maritime bruker

Map 410 bestod vår fuktighetstest: Den tåler godt vann. Tekstvinduet ble heller ikke sløret av irriterende dugg etter kontakt med det våte element.

Konklusjon: Grei mottaker til stiv pris

Som den observante leser allerede har oppdaget - vårt inntrykk av Map 410 er blandet: Magellan har tradisjonen tro levert en god GPS-mottaker - Map 410 har mange finesser og muligheter, men allikevel ikke imponerende mange flere enn du finner i atskillig lavere prisklasser. Når mottakeren samtidig fremstår som stor, tung og treg blir prisen vanskelig å forsvare.