Magellan GPS 310

GPS 310 er Magellans billigste håndholdte GPS-mottaker. Hvor mye navigasjon får du egentlig for et par tusenlapper?

Magellan GPS 310
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

La oss ikke dvele unødvendig lenge ved spørsmålet. Svaret er at apparatet til drøye 2.000 kroner trolig loser deg like trygt til nærmeste havn som et dyrere alternativ.

LES OGSÅ:

Enkel, enklere, GPS 310…

Dermed er det ikke sagt at det er bortkastet å investere i dyrere teknologi. For visst gjør GPS 310 jobben sin, men samtidig er den påpasselig med å stemple ut nøyaktig ved arbeidstidens slutt. Finesser som plotterfunksjon og lydsignal når du nærmer deg destinasjonen glimrer med sitt fravær.

Grafikk av fyrstikkmenn

Idet du trykker på den røde knappen, og elektriske strømninger vekker apparatet til liv, oppdager du straks at Magellan ikke har påkostet GPS 310 alt for mange dollar. Skjermbildet får selv grafikk fra Commodore 64 til å fremstå som en visuell ”høydare”: Bokstaver, tall og symboler er satt sammen etter forbildet av en fyrstikkmann. Egentlig ikke noe galt med det. Så sant du har synet i orden.

Kryptisk meny

Lite påkostet er trolig også programvaren i GPS 310. Menystyringen er enkel, men lite brukervennlig. En ”Quit”-knapp, som vi er vant til å finne på Magellans GPS-mottakere, ville gjort det betraktelig enklere å betjene menyfunksjonene.

Navigasjon – enkelt og greit

Som du kanskje har lest mellom linjene har GPS 310 sine begrensninger. Men la oss skifte fokus og se nærmere på hva mottakeren faktisk kan:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lettvekteren fra Magellan lar deg i utgangspunktet skifte mellom to skjermbilder. Det første viser deg posisjon, samt satellittkontakt. Ved å trykke ”NAV” får du et navigasjonsbilde opp på skjermen. Dette gir deg informasjon om fart og kurs. Når du navigerer mot et definert rutepunkt får du også vite retning og avstand til rutepunktet. Samtidig viser skjermbildet en styringsindikator som hele tiden korrigerer deg inn på riktig kurs.

Når du navigerer etter en aktiv rute vil også et tredje skjermbilde bli tilgjengelig. Her kan du finne supplerende informasjon som estimert tid til rutepunktet, samt sideavvik fra kurslinjen.

Vanntett for den maritime bruker

GPS 310 bestod vår fuktighetstest: Den tåler godt vann. Tekstvinduet ble heller ikke sløret av irriterende dugg etter kontakt med det våte element.

Konklusjon: Hvis pris avgjør

Magellan er enkel. Svært enkel. Men den er også billig. Derfor får du trolig ikke mindre for pengene hvis du velger GPS 310 fremfor en dyrere navigator. For deg som ikke er bevandret innen satellittnavigering, og heller ikke stiller alt for store krav, er GPS 310 et brukbart kjøp.