M3-motoren er lansert

Det knytter seg store forventninger til neste BMW M3, og her kommer dataene for motoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motoren i ny M3 er ikke lenger en hemmelighet. Det blir en fireliters V8-motor med 420 hestekrefter. Toppeffekten kommer på 8.300 omdreininger og maksimalt motorturtall er 8.400 omdreininger. Dreiemomentet er 400 newtonmeter ved 3.900 omdreininger. 85 prosent av dreiemomentet er tilgjengelig over et turtallsspekter på 6.500 omdreininger.

Hva dette resulterer i ytelser er fortsatt en hemmelighet, men BMW sier selv at 0 til 100 går på godt under 5 sekunder. Resten av dataene på M3 kommer om ikke veldig lenge. I fotoalbumet er det en del motorbilder, men også bilder av konseptbilen M3 som ble vist i Geneve for ikke lenge siden. Produksjonsbilen som vises i Frankfurt til høsten blir helt lik, bortsett fra at den vil få andre felger.

M3-motoren er lansert

  1. Store bilder
image: M3-motoren er lansert


Ny M3 lanseres i første omgang som kupé, men vi kan si med rimelig sikkerhet at en kabriolet også er på vei. Dere har sett spionbilder her som avslører det.

M3 lanseres også i første omgang med en vanlig manuell girkasse. Den spesielle SMG-girkassen som sitter i M5 og M6 er ikke klar for M3 foreløpig.

Denne motoren er kompakt og forholdsvis lett. Rekkesekseren som sitter i dagens variant har et slagvolum på 3,2 liter og 343 hestekrefter. Den motoren veier 212 kilo. Den nye V8 motoren med betydelig mer effekt veier 202 kilo.

Vi fikk være med på å kjøre motoren i benk. Det ble mye lyd! Motoren avgir en grov lyd, men en typisk V8-romling. Det låter som en racingbil. Sjekk lydklippet som er en runde på Nürburgring (vi anbefaler kraftige høytalere og høyt volum):

Lydfil fra Nürburgring (mp3 8 676 kB)