Lykkelig som liten

Garmin har i lengere tid gitt pressen små hint om at eTrex-serien kommer til å bli utvidet. Nå er det endelig bekreftet. I mars kommer eTrex Legend, Venture og Vista på markedet.

Lykkelig som liten
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da DinSide testet eTrex for snart et år siden lot vi oss imponere over den lille størrelsen og et spennende utseende. Dessverre var ikke bruksmulighetene like imponerende. Derfor ble vi positivt overrasket da Garmin for ikke lenge siden lanserte eTrex Summit – en GPS-mottaker like liten og snerten som sin forgjenger, og med flere bruksmuligheter og bedre kapasitet.

eTrex i fremtiden

Men Garmin har ikke tenkt å gi seg med eTrex Summit. For noen dager siden røpet amerikanerne at tre nye eTrex-modeller lanseres i løpet av vinteren.

Felles for de tre nye modellene er rask prosessor, innebygd internminne og høyoppløselig skjerm. Både eTrex Legend, Venture og Vista får en skjermoppløsning på 288 ganger 160 piksler. Dette er en dramatisk forbedring fra oppløsningen 64 ganger 128 piksler, som vi finner på eTrex Summit.

En artig, og trolig heller ikke helt unyttig, detalj er den lille vippebryteren som er plassert på apparatets front. Med denne skal du raskt og enkelt kunne betjene de forskjellige funksjonene. En av innvendingene DinSide hadde mot eTrex var nettopp det relativt beskjedne arsenalet av taster brukeren har til disposisjon.

Barometer og elektronisk kompass

eTrex Vista heter toppmodellen. Som vi kjenner fra eTrex Summit vil også Vista leveres med innebygd barometer og elektronisk kompass. I tilegg vil den nye GPS-mottakeren ha et internminne på åtte megabyte, noe som tillater et svært detaljert basekart. Du kan også overføre andre kart du måtte ha bruk for fra en CD-rom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskjellen mellom toppmodellen Vista og den noe rimeligere eTrex Legend er at sistnevnte mangler elektronisk kompass og innebygd barometer. Men også Legend leveres med åtte megabyte internminne.

eTrex Venture har derimot ikke mer enn én megabyte internminne. Likevel skal kapasiteten være god nok til at Venture er kompatibel med de fleste av Garmins elektroniske kart. I basekartet ligger en database over større byer i hele verden.

Men til hvilken pris?

Den norske importøren av Garmin bekrefter overfor DinSide at alle de tre eTrex-modellene blir lansert i Norge i mars. Prisen vil de imidlertid ikke røpe. Likevel vet vi at den billigste modellen, eTrex Venture, får en listepris på 194 amerikanske dollar. Dermed tipper vi prisen for Venture vil ligge i underkant av 3.000 kroner. For toppmodellen må du trolig ut med et par tusenlapper til.

Relaterte lenker

  • Garmin eTrex

  • Garmin eTrex Summit

  • Test av håndholdte GPS-mottakere