Foto: Luxgen
Foto: LuxgenVis mer

Luxgen: Oppsiktsvekkende nykommer

Taiwan er ikke et land vi forbinder med bilindustri, men det vil det nok bli en endring på.

I Shanghai ble denne snertne sedanen vist frem på bilutstillingen nylig. Navnet er Luxgen neora (ja, med liten "n" på samme måte som Kia har brukt liten "c" på Kia cee'd), og vi oppdaget / ble påminnet om - litt skamfulle - at Luxgen er et bilmerke som oppsto tidlig i 2009 og som allerede selger bra i hjemlandet mens de forbereder ekspansjon. For tiden er et samarbeid i gang med kinesiske Dongfeng, som også er en stor PSA Peugeot-Citroën-partner.

Høy-ytelses elbil

LuxGen neora ser ikke bare ganske spenstig ut, den lover også spenstige ytelser med sin kraftfulle elektromotor som gir 180 kilowatt med effekt - tilsvarende 245 hestekrefter. Tjenestevekt med batteripakke skal være kun 1.600 kilo og bilen skal klare 0-100 km/t på 6,5 sekunder. Det er betydelig bedre enn det normale familiebiler greier og til og med hakket kjappere enn eksempelvis en BMW 325i.

Og ikke nok med det: Luxgen neora skal ha en rekkevidde på hele 400 kilometer med fullt ladet batteri og til dette formål er neora utstyrt med en litiumionpakke med en kapasitet på 48 kWh.

Men hvem er de?

Ganske spacet interiør i Luxgen neora. I produksjonsversjonen vil nok futurismen bli noe nedtonet. Foto: Luxgen
TØFF I TRYNET: Luxgen neora, foreløpig en konseptbil. Foto: Luxgen
Luxgen er visst snart klare for elbil-revolusjonen som har startet. Foto: Luxgen
Flerbruks/fleksibilen Luxgen7 MPV Foto: Luxgen
Elversjonen av Luxgen7 MPV. Ytelse: 201 hk. Foto: Luxgen
Foto: Luxgen
Velkjent profil - men fra hvilken konkurrent? Dette er Luxgen7 SUV. Fra Taiwan. Foto: Luxgen
Luxgen-partnerskap i praksis Foto: Luxgen

Firmaet bak det ferske bilmerket er Yulon Group (tidligere kjent som Yue Loong), som siden 50-tallet har produsert biler for andre merker, deriblant Nissan (lenge viktigste partner), Mitsubishi, GM, Chrysler, Mercedes og andre. Denne bilprodusenten er den største i Taiwan og de har tydeligvis store ambisjoner.Under eget merke har produsenten allerede oppnådd å være blant de 6-7 mest solgte bilmerkene, og det foreløpig bare med nisjemodeller.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Moderne modeller

I salg har Luxgen (Luxury + Genius), en flerbruksbil og en SUV, kalt henholdsvis ganske enkelt Luxgen7 MPV og Luxgen7 SUV. Førstnevnte minner ganske mye om Peugeot 5008, men den har elektrisk betjente skyvedører bak og finnes i en luksus-"direktørversjon" (CEO). SUVen er av en kategori som er populær her hos oss - en relativt compakt crossover-SUV.

Sterke på synergi og integrasjon

De presenterer allerede elektrisk drevne versjoner, med gode ytelser, av begge disse kjøretøyene. Det er tydelig at hos Luxgen foregår utviklingen med lynets hastighet. Målet er da også å integrere den sterke kompetansen på IKT-fronten og innen kommunikasjon (HTC, en kjent Taiwanesisk mobiltelefonprodusent, er partner), med den mer tradisjonelle kompetansen innen bilindustri. Slagordet til Luxgen er "Think Ahead" og det er tydelig at det er det de gjør.

Nysgjerrig? Besøk nettstedet til Luxgen selv! Du finner det her.

Luxgen-partnerskap i praksis Foto: Luxgen
Luxgen-partnerskap i praksis Foto: Luxgen Vis mer