Luksusyachten som er laget for damer

For de som trodde de har alt de trenger.

<b id="ext-gen1393">FOR HENNE:</b> «La Belle», den første luksus megayachten designet bare for kvinner, eller for «a Lady», som kvinnen bak nyvinningen uttrykker det.  Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
FOR HENNE: «La Belle», den første luksus megayachten designet bare for kvinner, eller for «a Lady», som kvinnen bak nyvinningen uttrykker det. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGNVis mer

Se for deg at du har oppnådd alt du har drømt om til nå: Pengene renner inn, og hele livet går på skinner. Du sitter foran peisen med din perfekte ektefelle og nyter dyr vin, mens englebarna med A i snitt, sover søtt ett par etasjer over.

Trodde du alt var i boks tar du feil, for nå er den nemlig her:

«La Belle», den første luksusmegayachten designet bare for kvinner, eller for «a Lady», som kvinnen bak nyvinningen uttrykker det på sin hjemmeside.

Luksusdesigner Lidia Bersani beskriver den flytende doningen som en 80 meter lang, elegant og feminin, superyacht.

- Jeg ser for meg to slags kjøpere. Enten en livsnytende, glad og vakker kvinnelig entreprenør, eller en suksessfull businessmann som ønsker å gi sin kjære den ultimate gaven, skriver Bersani i en e-post til Dagbladet.

LES OGSÅ: Verdens heftigste rødvin? Det fantes kun 12 flasker

Tur for tolv

Noen vil kanskje hevde at det er 80-tallet som vender tilbake, og at det kan minne om noe du ikke har sett siden Falcon Crest og Dynastiet rulla over norske TV-skjermer i sine glansdager.

Om bord på «La Belle» må du likevel selv lage dramaet sammen med gjestene du har med.

Det store soverommet kan du ta selv. Det ligger på dekk nummer to - det er fem til sammen - og du kan nyte utsikten fra din egne terrasse, eller kaste deg teatralsk ned på himmelsenga - en rund gigantisk dobbeltseng med baldakin.

DRØMMESENG: Hovedsoverommet har egen terrasse og en rund gigantisk dobbeltseng med baldakin. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
DRØMMESENG: Hovedsoverommet har egen terrasse og en rund gigantisk dobbeltseng med baldakin. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN Vis mer


Gjestene kan bruke de fem gjestesuitene. Yachten har med andre ord plass til tolv.

For «La Belle» skal bli overdådig, eller romantisk og varmt som det står i planene: Med gjennomgående farger i hvitt, elfenben og gull, og komfortabelt kvalitetsinteriør for alle pengene.

Over alt hvor du fester blikket er det rikt dekorert i gull og krystaller.

For mye sjøgang? Sjekk denne luksusboligen som også har ekstrem beliggenhet

Leketøy for millionærer

GLASSHEIS: En rund glassheis tar deg mellom de fem dekkene. Det skal ikke mangle på gull- og krystallpynt på den heller. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
GLASSHEIS: En rund glassheis tar deg mellom de fem dekkene. Det skal ikke mangle på gull- og krystallpynt på den heller. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN Vis mer


«I tilfelle verdens mektigste kvinner ikke ønsker å sløse bort pengene på de vanlige lekene millionærer bruker penger på, har Lidia Bersani tegnet den første luksusyachten med en kvinne i tankene», skriver Daily Mail.

- Markedet er ikke så stort, heller ganske lite. Men så er det bare en «La Belle», en helt unik yacht, og blant de rikeste i denne verden finnes det mest sannsynlig en kjøper, skriver hun.

Kjøper du en slik, sikrer du deg nok mot at drømmedama takker nei.

For det kvinner vil ha er krystall, gull, pels og blomster, skal vi tro ut fra bildene. Og navnet «La Belle» - betyr jo også «den vakre» på fransk.

- Er dette framtidens «diamantring»?

- Ja, helt klart. Dette er en unik og ultrasjelden «diamantring». Det er en ny og revolusjonerende stil, og jeg er helt sikker på at damene vil elske det, men menn... vel det vil vi snart finne ut av, skriver Lidia Bersani til Dagbladet.

For mye? Hva med en bilnøkkel dekorert med 1.160 diamanter?

Dette er planlagt om bord:

FEMIYACHT: Luksusdesigner Lidia Bersani beskriver den flytende doningen som en 80 meter lang, elegant og feminin, superyacht. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
FEMIYACHT: Luksusdesigner Lidia Bersani beskriver den flytende doningen som en 80 meter lang, elegant og feminin, superyacht. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN Vis mer


På de fem dekkene finnes blant annet:

• Flere lounger, og spiseområde med muligheter for livemusikk.
• Spaavdeling med nødvendigheter som vannmassasje-basseng, badstu, hammam, infrarød badstu, snørom, isfontene og liknende.
• Et lite treningsrom med utendørs boblebad.
• Bibliotek med peis.
• Skjønnhetssalong
• Diskotek
• Kinoteater
• Et par barer

Verdens mest abnorme bobil? Vent til du får se hvordan den er inni

Gull og glitter

Hvert dekk har et «very nice» utendørsområde der passasjerene kan slappe av, sole seg, se ut over havet og bare la tida fly.

PLANTEGNINGENS KUNST: Her skal det ikke mangle noe annet enn måtehold. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
PLANTEGNINGENS KUNST: Her skal det ikke mangle noe annet enn måtehold. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN Vis mer


De trenger heller ikke hoppe i havet, for «La Belle» har selvsagt et eget svømmebasseng på hoveddekket.

Glass går igjen både i heisen og trappene mellom de ulike dekkene, og de er så klart pyntet til randen av gull og krystaller.

Som prikken over i-en har yachten også en landingsplattform for private helikopter helt på toppen. (I anledning disse illustrasjonene er også helikopteret av gull, men det sies ingenting om at det er et krav.)

Her er en helt annen type yachtluksus, designet av en nordmann.

Uviss pris

GULL: Glorete, eller high-end? Uansett smak, tror vi den vil vekke oppsikt. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN
GULL: Glorete, eller high-end? Uansett smak, tror vi den vil vekke oppsikt. Foto: LIDIA BERSANI LUXURY DESIGN Vis mer


Foreløpig ligger «La Belle» på tegnebrettet, men om yachten hadde blitt bygget i dag ville den vært en av verdens 100 største yachter, skriver The Telegraph.

Lanseringen av «La Belle» kommer ifølge den britiske avisa på en tid da nyskapingen innen superyacht-industrien er stor. I forrige måned ble blant annet verdens første hybrid superyacht lansert.

Sluttsummen for deg som kjøper er uviss.

- Prisen er det dessverre ikke mulig å fastslå ennå. Det er mange elementer om bord vi ennå ikke har beregnet hva det kommer til å koste å bygge. Det er en stor og kompleks yacht, med avansert teknologi, luksuriøst inventar, møbler og dekorasjoner.

Det er heller ikke avgjort hvilke verft som skal bygge «La Belle», men Bersani skriver at hun kan forsikre om at bare de beste europeiske yachtbyggerne blir vurdert.

På spørsmål om noen har vist interesse for båten, svarer Bersani:

- Noen har tatt kontakt og ønsket å få vite flere detaljer. Vi har startet å diskutere noen muligheter.