Slik mener Automedia Volvo-flaggskipet (skal det hete S90?) kommer til å se ut. Foto: Automedia
Slik mener Automedia Volvo-flaggskipet (skal det hete S90?) kommer til å se ut. Foto: AutomediaVis mer

Luksusbil på svensk: Volvo S90

Spionfotografene våre finner ut mye rart om kommende biler. Her er et eksempel.

Mot slutten av 90-tallet hadde Volvo et flaggskip i sin modellrekke ved navn S90. Det var det nye navnet på 960, den siste av de store, bakhjulsdrevne toppmodellene fra den svenske produsenten.

LES OGSÅ:

Ny toppmodell

Hva med deg?

Blir S90 troverdig som luksusbil med dette utseendet? (Avsluttet)
Absolutt, den er rå(65%) 1345
Nei, for noe makkverk(18%) 383
Tja, er ikke helt sikker(17%) 351
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Ifølge spionfotografene fra Automedia, som tidvis bruker informasjonen de skaffer seg til å lage manipulerte bilder som det vi illustrerer denne artikkelen med, er en ny S90 på vei. Det er ikke noen epokegjørende informasjon i seg selv, da Volvo helt siden de ble overtatt av kinesiske Geely (eg. Zhejiang Geely Holding Group) i 2010, har nevnt planer om en ny luksusmodell.

Imidlertid har Volvo-ledelsen benektet planer om å konkurrere i det øverste luksussegmentet - noe Automedia tror hva de vil om.

Les også:Volvo investerer nå kolossale summer

To konsepter

Om det kommende flaggskipet (eller slagskipet, skal vi tro dette bildet), blir hetende S90, vites ikke, men det er i det minste et mer sannsynlig navn enn "Concept Universe", som det første forslaget het da det ble vist i april 2011. Nevnte konsept ble etterfulgt av nok en konseptbil, som så noe mer realistisk ut i formgivningen. Det var Concept You, og den ble vist under bilutstillingen i Frankfurt høsten 2011.

FØRSTE FORSØK: Volvo Concept Universe fra helt tilbake i 2011... Foto: Volvo
FØRSTE FORSØK: Volvo Concept Universe fra helt tilbake i 2011... Foto: Volvo Vis mer

Luksusbil på svensk: DinSide prøvesitter Concept You og treffer Volvos sjefdesigner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes S-klasse i siktet?

Etter to konseptbiler er vi ganske nysgjerrige på hva som blir veien fremover - en tredje konseptbil før den endelige bilen blir klar, eller rett på sak? Vi ville synes første alternativ ble litt drøyt. Dermed håper vi på nyheter om neste S90 om ikke altfor lenge, men inntil videre holder Volvo kortene tett inntil brystet.

Mer Volvo: En av de mest spennende lanseringene vi har vært på!

Da vil vi nemlig finne ut hvor realistisk Volvos målsetning er når det gjelder å konkurrere mot luksusbiler som Mercedes S-klasse, BMW 7-serie, Porsche Panamera, Audi A8, Lexus LS, Maserati Quattroporte og Jaguar XJ i fremtiden...

Hva tror du? Avgi din stemme!

Volvo Concept You har en kupé-lignende silhuett, slik som Audi A7 Sportback. S90 vil sannsynligvis i utgangspunktet bli mer konservativ. Foto: Volvo Cars
Volvo Concept You har en kupé-lignende silhuett, slik som Audi A7 Sportback. S90 vil sannsynligvis i utgangspunktet bli mer konservativ. Foto: Volvo Cars Vis mer