Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene

Nå er Citroëns alternativ til tyske premium-cruisere omsider avduket. Her er de nye bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene

Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene

  1. Citroën C6: store bilder
image: Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene
image: Luksus på fransk: Citroen C6 - her er bildene


Vi har allerede presentert de vesentlige data om Citroëns nye flaggskip på disse sidene. (Se lenke nederst). Vi bringer nå et resymé av hovedinformasjonen samt en liten oppdatering i forbindelse med at bilen er blitt avduket i Genève med dertil hørende flere bilder.

God plass

Citroën C6 er 4,91 meter lang, 1,86 meter bred og 1,46 meter høy. Den er altså litt større enn en Mercedes E-klasse både i bredde og høyde, noe som burde gi større innvendig plass. Dette i stor grad takket være lengre akselavstand (2,90 meter). Den er derimot én centimeter kortere enn referansen.

Tilstrekkelig motorkraft

Modellen introduseres med valget mellom to V6 motorer: en 3,0 V6 bensinmotor som yter 215 hester ved 6.000 omdreininger og dreiemoment på 290 Newtonmeter ved 3.750 omdreininger, samt en 2,7 liters V6 HDi dieselmotor som er utviklet i samarbeid med Ford. Den utvikler 208 hestekrefter ved 4.000 omdreininger og 440 Newtonmeter ved1.900 omdreininger. Motoren tilfredsstiller utslippskravene Euro4 og er utstyrt med et partikkelfilter som ifølge produsenten bare trenger ettersyn hver 200.000 kilometer

Motorene er koblet til seks-trinns automatiske girkasser, og sin tradisjon tro har Citroën utstyrt sin C6 med hydropneumatisk fjæringssystem. Dette har elektronisk kontrollert dempning.

Citroën C6 blir lansert i Frankrike og Tyskland helt mot slutten av dette året, og på de øvrige markedene i løpet av 2006.

  • store bilder finner du her.
  • For vår tidlige presentasjon av Citroën C6, klikk her.
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder