Luksus-flerbruksbil fra BMW

Det er ikke mye som minner om luksus når man beskuer det pansrede uhyret som BMW testet for kort tid siden. Under det grusomme skallet dreier det seg ikke desto mindre, ifølge Automedia, om en større luksusbil i flerbruksklassen.

Luksus-flerbruksbil fra BMW

Luksus-flerbruksbil fra BMW

  1. Store bilder av BMWs MPV
Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Vi har behørig presentert Mercedes' luksuriøse flerbruksbil med de elegante linjene, den nye R-klassen som kommer på markedet om et halvt års tid. Mye tyder på at BMW ikke ønsker å komme for mye i bakleksa når det gjelder satsing på dette segmentet.

Av amerikansk nødvendighet

Vi nevnte tidligere i år at BMW tydeligvis gjorde plass for en ny modellrekke ved produksjonsanleggene i Spartanburg i USA. For bare et halvt års tid siden påstod BMWs styreformann at BMW aldri vil bygge en "minivan". For at han skal kunne ha sine ord i behold kan man nok stole på at den minivan som er under forberedelse vil kalles noe annet ("Sportswagon" eller lignende). Under den pågående utviklingsprosessen kalles prosjektet Space Functional Concept (SFC), og det spekuleres på ulike hold i at navnet på den ferdige modellen vil bli V5. Kjært barn... Uansett er det sannsynlig at den store fremtidige flerbruksbilen, for å bruke et etablert norsk begrep, vil bli produsert i det markedet som i første rekke krever denne type produktutvikling: USA.

BMW V-serie?

Visse kilder antyder ifølge Automedia at dette kunne være opptakten til en helt ny modellrekke fra BMW: V-serien, innledet for eksempel først av en V5 eller V6 og etterfulgt av en mindre V3. BMW følger med stor interesse "morfingen" (miksing av stilelementer fra forskjellige kategorier), som pågår, særlig i MPV- (flerbruks-) segmentet. SFC burde således blande diverse elementer fra 5-serie stasjonsvogn, kupédesign fra 6- serien og luksuspreg og lang akselavstand fra 7-serien for å skape et nytt konsept. De ville i det følge filosofien bak Mercedes' R-klasse, men med BMWs familieidentitet. Mye tyder på at den "panservognen" som testes her sitter på 7-seriens plattform.

Luksus-flerbruksbil fra BMW


Utfordring: Kjøreegenskaper

Det går også rykter om firehjulsdrift på den nye bilen. BMW har vært sen til å reagere på de nye markedstrendene mot større fleksibilitet, delvis av frykt for å måtte kompromisse når det gjelder BMWs berømte kjøreegenskaper. Det snakkes om vektbesparende tiltak i høyden som tak av karbonfiber (som på M6) og betydelig gjennomarbeidet understell. Uttalelser fra Marketing-sjefen i fjor tyder på at BMWs fremtidige flerbruksbil kanskje ikke vil bli den mest rommelige på markedet, men definitivt den med de beste kjøreegenskapene.

  • Vi skrev om mistanker om ny flerbruksbil fra BMW i denne artikkelen.
  • Store spionbilder av BMW "V5" finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder