Mercedes tilbyr både massasje og luftkondisjonering i setene i S-klasse.
Mercedes tilbyr både massasje og luftkondisjonering i setene i S-klasse.Vis mer

Luftig massasje

Det synes som om Mercedes og BMW har slått seg sammen i kampen mot massasjeinstituttene.

Slik som BMW har sin eminente rumpemassasje i 7-serien, har også Mercedes nå kommet med sitt massasjetilbud. De har imidlertid ikke vært opptatt av rumpa, men heller ryggen. Velger du altså S-klasse kan få ryggmassasje, samt kjølende luft mot svettende lemmer fra vifter i setene. Hva skal man vel med massasjeinstituttene nå?

Pustende seter

Massasjeavdelingen av setet består av i alt fem luftrom, tre mot korsryggen, og to i skulderhøyde. Disse luftrommene fylles og tømmes for luft vekselvis. Ingeniørene bak dette massasjesetet har funnet en ideell syklus på inn- og utånding, som skal gi best mulig massasje. Innåndingen gjøres på 10 sekunder, og utåndingen på 20. Syklusen settes i gang ved hjelp av en knapp på kontrollpanelet, og har en varighet på fem minutter.

Umerkbart

Når luftputene er fylt, blir setet fast, og når luftputene har sluppet ut luft, blir setet mykere. Ved hjelp av denne prossessen forandres ryggstillingen kontinuerlig. Bevegelsene i luftputene skal nesten ikke være merkbar, men den skal visstnok gjøre underverker for ryggen. Ryggmusklene skal bli mer avslappet og det vil ta lengere tid før du blir sliten.

Luftkondisjonert sete

Deodorantfabrikkene bør også se opp for Mercedes, som har råd mot svette kropper. Har du nemlig det ventilerte setet i S-klassen, trenger du ikke lengere bekymre deg for våte armhuler. Setet er utstyrt med 10 mini-vifter med 12 watts styrke som kan flytte 200 liter luft per minutt. Viftene blåser luft gjennom kanaler inne i setet, og porer i skinnsetene lar luften passere gjennom setetrekket og inn mot dine svette lemmer. På denne måten skal luften plukke opp svetten din slik at setet holdes tørt. Klamme bukser og svette-render på skjorta er dermed historie…

Relaterte artikler:

Tysk rumpemassasje
Luksus fra Mercedes