Lotus priser Europa S

Lotus Europa S, det mer sofistikerte alternativet til Elise og Exige, nærmer seg lanseringsdato, og anbefalt pris fra fabrikk er fastsatt.

Lotus priser Europa S


NYHET: Lotus er inne i en aktiv periode. En ny Elise S ble nylig annonsert - k-motoren greide ikke lenger utslippskravene - og en etterfølger til supersportmodellen Esprit er blitt annonsert og skal i produksjon i 2008.

Ny GT-modell

Europa S er en GT-inspirert toseter som er laget for potensielle Lotus-kunder, sportsbilentusiaster som har sansen for merkets satsning på pur kjøreglede men som samtidig synes at Elise og Exige er i overkant enkle produkter.

Lotus priser Europa S


Fortsatt lett

Ifølge Lotus svikter ikke bilen merkets grunnfilosofi i så måte, men gjør allikevel livet litt mer behagelig for eieren, som kanskje er litt mer opp i årene enn kjøperne av de to andre modellene. Europa S veier under et tonn takket være avansert lettvektteknologi når det gjelder chassis og struktur, mens karosseriet er av lette komposittmaterialer.

Lotus priser Europa S


Rask

De 995 kiloene i egenvekt gjør at hver hestekraft fra den midtmonterte motoren ikke har mer enn fem kilo å bevege. Motoren er en toliter med turbo og produserer en effekt på 200 hestekrefter. Dreiemomentet er maksimalt ved 5.000 omdreininger, der det når 272 newtonmeter. Imidlertid er 90% av trekkraften tilgjengelig fra 2.000 omdreininger. Akselerasjonstallene Lotus oppgir er da også meget respektable: 5,9 sekunder til 100 kilometer i timen fra stillestående og kun 13,6 sekunder til 160. Toppfarten oppgis til 240 kilometer i timen.

Utstyr og plass...

...er noe Europa S kan tilby i motsetning til søsknene. Bagasjerommet er større og adgangen ombord lettes av lavere chassis-kanter samt høyere taklinje. Bilen leveres også med fullt skinninteriør, kollisjonsputer og navigasjonssystem.

Anbefalt utsalgspris fra fabrikk, før skatter og avgifter er 41.500 Euro eller cirka 330.000 kroner. Takket være svært lett vekt og begrenset slagvolum burde den ikke koste særlig mer enn 580.000 kroner tatt inn til Norge.

Lotus Europa S lanseres i september.

  • Store bilder finner du her.
  • BONUS: Fotoalbum med blant annet James Bond's Lotus Esprit og andre historiske Lotus-modeller.