Liten Skoda - masse plass

Fabia stasjonsvogn har hatt en spesiell plass i markedet. Nå kommer dens større og forbedrede etterfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen, som internasjonalt heter Fabia Combi, vil bli presentert på bilutstillingen i Frankfurt i september. Den avløser en modell som er blitt solgt i over 630.000 eksemplarer så langt, og som fortsatt vil bli produsert noen måneder.

Sammenlignet med den utgående modellen har nye Fabia stasjonsvogn naturlig nok vokst en del, om enn ikke så mye i lengden (+0,7 centimeter). Den er derimot en god del høyere: +4,6 centimeter. De totale dimensjonene er 424 centimeter i lengden (Omtrent som en VW Golf kombikupé), 164 i bredden og 150 i høyden.

Romslig

image: Liten Skoda - masse plass

Liten Skoda - masse plass

 1. Store bilder!
image: Liten Skoda - masse plass


For passasjerene blir plassen omtrent som i kombiversjonen. Det vil si svært bra romslighet som vi konstaterte ved lanseringen (se lenke nederst). Når det gjelder bagasjeplassen fremstår den som enorm for segmentet, etter de oppgitte tallene fra Skoda å dømme.

Masse bagasjeplass

I forhold til den allerede rommelige forgjengeren øker nemlig bagasjeromsvolumet i nykommeren med 54 liter til 480 liter.med alle setene i bruk, og til 1.460 liter med baksetene flatt nedfelt - opp med hele 235 liter. Målene tilsvarer minimum/maksimum etter VDA-normen og overgår bagasjerommene man finner i stasjonsvogner som Audi A4 eller BMW 3-serie (uten sammenligning forøvrig).

Tre diesel, tre bensin

Motorene er velkjente: Bensinmotorene er en 1.2-liter som yter 70 hestekrefter, en 1.4 på 85 og en 1.6 på 105 hester. Dieselmotorer er det også tre av: 1.4 TDI - 70 hester, 1.4 TDI - 80 hester og 1.9 TDI - 150 hester. De to sistnevnte er tilgjengelige med partikkelfilter.

Den norske importøren regner med å kunne tilby nye Fabia stasjonsvogn på nyåret 2008. Vi vil komme tilbake med priser og spesifikasjoner når de blir tilgjengelige.

 • Store bilder finner du her.
 • Vi har vært på lansering av nye Fabia. Les om det her.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!