Liten flerbruksbil fra Hyundai

Matrix er siste nytt fra Hyundai. Den lille flerbruksbilen er ventet til Norge i høst.

Liten flerbruksbil fra Hyundai
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hyundai utvider stadig med nye modeller innen nye segmenter. I januar i år kom norgeslanseringen av SUV-en Santa Fe, i slutten av februar var det verdenspremiere på den større SUV-enTerracan under bilutstillingen i Genève - og nå er det altså visning av den nye flerbruksbilen Matrix. Hyundai har allerede en flerbruksbil i sitt produktsortiment, Trajet, men den er mye større enn den kommende Matrix.

Liten flerbruksbil

Matrix hører altså hjemme i klassen små flerbruksbiler. Den er bygget på samme plattform som Elantra, og er 402,5 centimeter lang, 174 centimeter bred og 162,5 centimeter høy. Akselavstanden er 260 centimeter.

Den nye koreanske flerbruksbilen blir på størrelse med Mitsubishi Space Star, og får samme lengde som Renault Kangoo – men denne franskmannen er en god del høyere enn Matrix (20 centimeter).

Motoralternativene

Bilen er ventet til Norge i løpet av høsten. Fra produsenten blir den tilgjengelig med tre motoralternativer, to bensindrevne og en dieselmotor.

Den minste bensinmotoren er en 1,6-liter med 107 hestekrefter og et dreiemoment på 143 newtonmeter (Nm). Største bensindrevne alternativ blir en 1,8-liter med 133 hestekrefter og et dreiemoment på 165 Nm.

Dieselmotoren er en 1,5-liters turbodiesel med 76 hestekrefter og 170 newtonmeter.

Hvilke motorer bilen blir tilgjengelig med i Norge, er foreløpig ikke sikkert, men den norske importøren holder det for sannsynlig at alle disse motoralternativene vil bli tilgjengelig her til lands.

Artikkelen fortsetter under annonsen