Gründer Robert Engels viser frem Linux-elmotorsykkelen han har laget, sammen med kollegene Christoph Keller og Julius Pflug. Foto: Per Ervland
Gründer Robert Engels viser frem Linux-elmotorsykkelen han har laget, sammen med kollegene Christoph Keller og Julius Pflug. Foto: Per ErvlandVis mer

Linux-motorsykkel

Den første i Norge.

El-motorsykkelen, den første av sitt slag som er registrert for norske veier, er bygget av Robert Engels. Han er motorsykkelentusiast og IT-ekspert. Engels har bygget en fullt kjørbar prototype, der han kombinerer sine to store lidenskaper; motorsykkel og IT.

Kjørt 150 mil

- Motorsykkelen har kjørt 150 mil per nå, og vi skal kjøre mer med den. Vi jobber også med en produksjonsmotorsykkel, sier Engels til digi.no.

Motorsykkelen er oppgitt å ha en toppfart på 125 km/t, og en rekkevidde på ti mil per lading. Engels forventer å kunne starte salget rundt 2011-2012. Prisen er anslått til å ligge mellom 120.000 og 150.000 kroner.

Les også: Blir dette for pusete? Her er MCene som er så harry at det gjør vondt

Film fra turen - rett på Youtube?

- Motorsykkelen kjører Linux Ubuntu, har GPS og toveis trådløst nett med ikke ennå utgitt teknologi fra Telenor Objects. I tillegg er det en rekke sensorer fra batteriet som måler fart, høyde, temperatur og fuktighet, sier Engels.

Motorsykkelen har altså en Linux-maskin om bord. Den viser fart, rekkevidde, nærliggende ladestasjoner etc. Det blir også muligheter for å filme underveis, og for eksempel legge snutter ut på Youtube fra turen.

Gründer Robert Engels viser frem Linux-elmotorsykkelen han har laget, sammen med kollegene Christoph Keller og Julius Pflug. Foto: Per Ervland
Motorsykkelen oppnår ifølge Robert Engels en hastighet på 125 kilometer i timen. Foto: Per Ervland
Rekkevidden er rundt 10 mil på en lading. Foto: Per Ervland
Maskinen lades med vanlig strømkontakt. Foto: Per Ervland
Doningen er klassifisert som tung motorsykkel. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bygg din egen Linux

Prosjektet er utviklet i samarbeid mellom Greenschool Motorcycles og Høgskolen i Akershus. For flere detaljer se vår video.

Les også: Slik kommer du igang med Ubuntu

Skal friste ungdom

Motorsykkelen vises frem i disse dager, i forbindelse med IKT-Norges teknologitelt i Oslo sentrum. Formålet er blant annet å friste ungdom til å velge IT-utdannelse. Les mer hos digi.no.