Lexus vinner igjen

Med seier i de to største undersøkelsene gjør Lexus krav på gullet.

Lexus er svært godt likt av sine eiere. Foto: DinSide
Lexus er svært godt likt av sine eiere. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august skrev vi at folket har talt. Da ble Lexus kåret til det bilmerket i USA hvor eierne er mest tilfreds. Den gangen var det ACSI, American Customer Satisfaction Index, som hadde gjort en stor undersøkelse.

Nå skjer det igjen, men denne gangen i premiummerkenes hjemland, Tyskland. Hele 47.000 bileiere har svart på ADAC sin undersøkelse, og dommen er klar.

Lexus er det merket med flest fornøyde eiere.

Er dette verdens beste bil?

Ingen tyske favoritter

De tyske merkene må finne seg i å havne et stykke ned på lista. Riktig nok ligger Porsche plassert på en fin femteplass, men deretter er det et tomrom av andre merker frem til tiendeplassen, som BMW har okkupert. Audi havnet nede på 15., mens Mercedes er henvist til en 19. plass.

Dette er de beste bilene.

Flere faktorer

Undersøkelsen tar ikke bare for seg hvor tilfreds kundene er med sitt eget merke, men også sin egen bil isolert. Deretter er det også vektlagt hvor tilfreds bileierne er med verkstedet de bruker. Svarene er deretter gitt en vektgradering, som igjen danner et samlet resultat på hvilket merke som kan skryte av størst kundetilfredshet.

Norsk kundebarometer 2011

Langt ned

I bunnen av den 35 merker lange listen finner vi to amerikanske, Chevrolet og Chrysler. Hvorvidt dette menes amerikanske Chevrolet, eller den delen av Chevrolet som stammer fra Korea vet vi ikke. Blant de fem bunnmerkene finner vi også Opel, Mini og Smart. En av grunnene til at Mini havner så mye lenger ned enn moderfirmaet BMW er at kundene er utilpass med å betale BMW-priser for service på en Mini.

De kuleste folke-SUV'ene

Store markeder

Sammen dekker undersøkelsene fra ACSI og ADAC en enorm kundemasse, og antallet deltakere må i høyeste grad sies å være så stor at resultatet kan vektlegges en stor grad av troverdighet. Spørsmålet har vi stilt før. Er Lexus verdens beste bil?
Det er antagelig ikke engang nødvendig å invitere, men jeg sier det likevel. Debattfeltet venter på dine meninger.

Resultatene:

Her finner du stor versjon av tabellen.

Lexus vinner igjen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer