Lexus vil konkurrere med S-klasse og 7-serie

Nylig viste Lexus sin nye toppmodell på bilutstillingen i Detroit. Den skal konkurrere med Audi A8, BMW 7-serie og Mercedes S-klasse.

Lexus vil konkurrere med S-klasse og 7-serie

Lexus vil konkurrere med S-klasse og 7-serie

  1. Store bilder
Lexus vil konkurrere med S-klasse og 7-serie


I Norge har Lexus hatt store problemer med å kapre markedsandeler med sin LS 430. Lexus har innsett at Mercedes, BMW og Audi har hatt en dominerende posisjon i dette segmentet og innrettet ambisjonene deretter. Faktum er også etter vår mening at dagens Lexus LS 430 ikke er av verdens vakreste biler heller. Den kommer også kun med én motor og salget har knapt vært registrerbart.

8-trinns automat

LS 460 er utstyrt med en helt ny V8-motor med 4,6-liters slagvolum. Den vil yte omtrent 380 hestekrefter og dette vil bli den første Lexus-modellen som klarer 0 til 100 på under 5,5 sekunder. De gode ytelsene kommer også av at LS 460 er utstyrt med den første 8-trinns automatgirkassen som finnes. LS er også sammen med GS og RX en av modellene som frem i tid skal bli utstyrt med hybriddrift.

LS 460 kommer også i en lang variant som heter LS 460 L.

Mye luksus

I LS 460 kan du sitte godt tilbakelent med beina høyt i reneste Maybach-stil. Se bildene av bilen med de mørke skinnsetene. Setene drives elektrisk og LS 460 har også sensorer som registrerer kroppstemperaturen på passasjerene og regulerer klimaet i bilen etter det. Den har arbeidsbord, store skjermer for underholdning og et nytt Mark Levinson stereoanlegg med 19 høytalere og MP-3-spiller med plass til cirka 4.000 melodier.

Med den nye LS er Lexus ferdig med en hel redesign av modellrekken med sedaner. Både IS, GS og LS har dermed også fått linjer som skaper gjennkjennelse mellom modellene.

Som nevnt tidligere vil ikke LS 460 ankomme Norge med brask og bram. Kunder må uansett vente helt til høsten hvis bilen i det hele tatt kommer til Norge.

Store bilder av LS460 finner du her.

Her finner du mer Lexus-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder