Lexus snart klar med seriøs sportsbil

Lexus tester sin kommende superbil for fullt. Nå er den snart klar for markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er over to år siden Lexus for første gang viste LF-A som konseptbil på bilutstillingen i Detroit. Siden har man også vist den på Tokyo Motor Show i en noe modifisert utgave. Det er derfor ikke særlig overraskende å se bilder av kamuflerte testbilder nå florere verden over.

Nytt område

Det er nemlig ikke lenger noen tvil om at Lexus har tenkt å bevege seg inn på territorier som til nå har vært forbeholdt merker som blant annet Porsche, Ferrari, Aston Martin og til en viss grad også erkekonkurrentene BMW og Audi. Den relativt beskjedne maskeringen på spionbildene viser også at det ikke er altfor lenge til vi får se LF-A ferdig.

Frontmontert V10

image: Lexus snart klar med seriøs sportsbil

Lexus snart klar med seriøs sportsbil

  1. Store bilder
image: Lexus snart klar med seriøs sportsbil


Lexus LF-A, som den mest sannsynlig blir hetende, kommer med en V10-motor under panseret. Man velger altså å satse på en frontmotor-løsning, slik BMW har gjort med sin M6, og ikke slik Audi har gjort med sin R8. Fremdriften skjer kun via bakhjulene, og ytelsene anslås av de fleste til å ligge rundt på 500 hestekrefter og omtrent like mange newtonmeter.

Hybrid

Toyotas og Lexus’ kompetanse på hybridteknologien tilsier også at man vil bruke LF-A som et utstillingsvindu for denne, men det vil trolig skje i en annen versjon som kommer litt senere. Med tanke på hva tunge batteripakker kan gjøre med en sportsbil, er det kanskje ikke så rart at man velger å lansere en konvensjonell variant først.

Når LF-A skal vises for verdenspublikummet er ikke klart, men mange, deriblant vår bildeleverandør Automedia, antar at den skal vises på Tokyo Motor Show i oktober i år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Lexus-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder