Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Lexus RX300 (2001)

Luksus-SUV betyr for de fleste enten tysk eller engelsk bil. Men som så ofte ellers kan det være smart å velge annerledes: For eksempel Lexus RX300.

Lexus RX300 er et ukjent navn for svært mange. Men den var bestselgeren til Lexus allerede i sitt første salgsår, 1999. Med den ble Lexus pionerer når det gjelder såkalte ”crossover” kjøretøy, biler som blander egenskapene til en passasjerbil og en terrengbil. De ytre målene var lik konkurrenten Jeep Grand Cherokee, og den eneste motoren som ble levert var en 3-liters V6.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

I USA ble bilen en stor hit, mens den i konservative Europa slet litt mer med å få fotfeste blant sine tyske rivaler. En del ble solgt i Norge, og selv om bilen er lite kjent, står den godt på bruktmarkedet. Langs vanlige asfalterte veier og motorvei, er RX300 i en særklasse innen SUV-klassen. Den føles som en ekte luksusbil. Lexusen svelger alt av ujevnheter med den største selvfølge, uten at fjæringen blir myk og duvete.

Den krenger svært lite i krappe svinger, og har kvikk styring. Motoren er også sprek, og automaten skifter silkemykt. Men om bilen er perfekt langs vanlig vei, er den ikke noe å skryte av i terrenget. Sperre og lavgirserie kan du se langt etter. Må du absolutt ut i skogen, får du heller prøve Land Rover eller Jeep.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Lexus lot seg inspirere av engelsk stil og klasse, og da sier det seg selv at interiøret er flott. Det er lyst og innbydende, med ekte treverk rundt omkring. Materialkvaliteten er fra øverste hylle og finishen helt strålende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Som ny ble de fleste bilene sannsynligvis solgt til kunder som hadde god oversikt over SUV-markedet - og som visste nøyaktig hva de skulle ha. Slike kunder tar gjerne bedre vare på bilen sin enn de som handler nærmest på impuls. Det betyr at de fleste RX300 nok har levd et godt og velpleid bil-liv. Den har også fortsatt et sterkt image.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Lexus er et eksklusivt navn, og designet tar seg stadig bra ut. Kjøper du en RX300 viser du også at du er mer selvstendig tenkende enn naboen med sin gamle X5. Skal du finne en til under 200 000 kroner må du kikke etter de eldste årgangene. Det vil si 1999-2002. Kjørelengde er ikke så viktig, da Lexus er kjent for ekstremt god kvalitet og holdbarhet. Bilen hadde det meste av utstyr som standard.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Lexus RX300 (2001)

Utmerket komfort, pent interiør, god motor, utsøkt kvalitet

Nærmest ubrukelig i vanskelig terreng

Se alle våre tester