Lexus med ny hybridbil

Lexus kommer med en ny generasjon av sin populære hybrid-SUV RX 450h.

Dette blir tredje generasjon RX, men så veldig annerledes ser den i grunn ikke ut. Ei heller teknisk snakker vi om noen revolusjon, men snarere en forfining av teknikk de fleste produsenter nok misunner Lexus ganske så betydelig.

Bensin og bensinhybrid

To versjoner kommer, RX 350 og RX 450h. Den norske Lexus-importøren går imidlertid langt i å antyde at kun sistnevnte vil bli tatt inn hit til Norge. Det er kanskje like greit ettersom RX 350 kun drives av bensin, og det i såpass store mengder at den neppe vil være helt i takt med dagens miljøtrender.

Sterkere

Lexus med ny hybridbil


450h har i likhet med 350 en 3,5-liters V6er. Legg til den elektriske kraften og den samlede ytelsen blir på 295 hestekrefter. Det er 27 flere enn i dagens RX 400h. Ikke all verdens, og spenningen er kanskje større når det gjelder forbrukstall. Dessverre har Lexus ikke sluppet noen opplysninger om dette. På det må vi nok vente enda en liten stund.

Annerledes interiør

Det er kanskje i interiøret at de største synlige forskjellene ligger. Førermiljøet er helt nytt og preges av den diagonalt beskårede midtkonsollen. For øvrig er interiøret omtrent slik vi venter det i en ny Lexus og kvalitetsfølelsen virker å være god.

Til sommeren

Lexus RX 450h vises på en bilutstilling i Los Angeles i disse dager og kommer på det norske markedet mot slutten av sommeren neste år. Noen priser er ikke klare, men vi regner ikke med at den vil øke voldsomt fra dagens RX 400h som begynner på 832.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen