Lexus med mer hybrid

Lexus planlegger en spesialisert hybridmodell i mellomklassen, mellom modellene IS og GS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hybridbiler er en viktig del av Toyotas og Lexus’ miljøsatsning. Per i dag har det japanske premiummerket Lexus tre hybridmodeller: Sedanen GS 450h, luksusbilen LS 600h og SUVen RX400h. Til felles har de alle at de er dyre, raske og store.

Større enn IS

Derfor planlegger nå Lexus, i følge blant andre amerikanske motorauthority.com, å lansere en mindre hybridmodell i størrelsesklassen under GS og litt over IS. Sistnevnte er en ganske så trang bil som egentlig er for liten til å fungere som familiefrakter. I stedet er den ment å være en sportslig og image-fokusert ”singelbil”.

IS forblir konvensjonell

GS 450h
GS 450h Vis mer
RX 400h
RX 400h Vis mer


Av samme årsak mener også Lexus angivelig at det er mer passende å legge hybridsatsningen over på en annen modell, slik at IS kan forbli en mer konvensjonell og kjøreglad mellomklasser for de som setter pris på vanlige bensin- og dieselmotorer.

Dårlig bagasjeplass

Den nye modellen vil dessuten ha bedre bagasjeplass enn man ville klart å bygge inn i en IS. Også GS og LS har som hybrider sett i forhold til totalstørrelsen elendig lastekapasitet. Sistnevnte, som er en sedan på over fem meter, har marginalt større bagasjerom enn en Skoda Fabia. Grunnen er at batteripakken tar stor plass og blir gjerne plassert delvis under baksetet og delvis inn i bagasjerommet.

Praktisk

Fokuset vil altså ligge mer på praktiske egenskaper enn på sportslighet, i alle fall til den viss grad. Den nye hybridmodellen, som for øvrig ikke kommer med vanlige motorløsninger, vil i utgangspunktet nemlig kun tilbys som sedan.

Den nye modellen, hvis navn ennå ikke er kjent, kommer trolig på markedet i 2010.

Kilder: Motorauthority.com, BusinessCar

  • Test av Lexus GS 450h.
  • Test av Lexus RX 400h.
  • Prøvekjøring av Lexus LS 600h.