Lexus LF-Gh, en sportslig arvtager

Det er bare å ønske en ny LF fra Lexus velkommen, om enn ikke helt LF-A.

Lexus GS begynner å dra på årene. Da er det bare en ting å gjøre for Toyotas luksusmerke. Det er å lage en ny. Jobben er påbegynt, og på bilmessen i New York i påsken skal Lexus vise frem konseptbilen av det endelige produktet. Her er noen smådrypp.

Hybrid fra blanke ark

Som GS 450h så blir også den nye bilen en hybrid –selvfølgelig fra den kanten. Lexus går så langt som å kalle bilen en redefinering av en luksuriøs gran tourer. Det er modig sagt, når vi vet hvilke andre merker som klassifiseres som en gran tourer. I følge Lexus startet de denne gangen med et blankt ark, og i så måte er det nesten besnærende hvor likt papir de har brukt, sammenlignet med forrige gang. Men, genene skal selvfølgelig videreføres, og noen stor revolusjon ville ikke gagnet noen.

Sportslige gener

Det er noen nøkkelelementer av svært viktig karakter som er verdt å få med seg. Bilen skal få høye ytelser, og den skal fortsatt være bakhjulsdreven. Sånt er ikke selvskreven om dagen, men her er tingene på plass. Kupeen skal gi svært god plass for fire personer. Hele bilen er smykket med LED-lamper over alt hvor lys er en forutsetning.
Spesielt fronten har fått et særpreg, og skiller seg ut. Den gir klare assosiasjoner til Lexus LF-A, og det kan ikke sies å være noe bomskudd. Sidene har veldig rene og enkle linjer, før baken igjen minner om oss om noe vi har sett før. Lexus IS-F?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke langt fra klar

Interiøret tyder på at Lexus har tenkt ferdig produkt når de nå har snekret en konseptbil. Det lille vi har sett bærer ikke preg av et overstylet interiør med innflytelse fra de villeste ”aliens”. Her ser det fornuftig ut, og laget i materialer vi kjenner. Det tyder på at konseptet er et produkt vi kanskje får se mer av i nær fremtid. Nettopp hybridpakken gjør at biler som dette får en relativt anstendig pris i Norge. Med rabatt for den delen av bilen som utgjør eldrift blir prisen moderert noe i forhold til om den var en ren elbil. Det er ikke mye informasjon vi har fått om bilen, men dimensjonene er klare. Det øvrige må vi benytte en smule tålmodighet i påvente av.

Dimensjoner

- Lengde: 4.890 mm
- Bredde 1.870 mm
- Høyde 1.450 mm
- Akselavstand 2.850 mm
- Hjul fremme P245/35 R20
- Hjul bak P285/30 R20