Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Lexus LF-A fortsatt på test

Lexus tester og tester sin nye supersportsbil. Hva skjer?

Lexus LF-A er vist som konseptbil, både som kupé og kabriolet. Når vi så på kupéen i Japan høsten 2007, hadde utstillingsbilen allerede begynt å merke tidens tann. Ut og inn av messer, kontinuerlig støvtørk og tafsing fra publikumere tærer på finishen.

Vi venter og vi venter. Vi trodde en stund at Lexus skulle få denne bilen på veien. Her nytter det heller ikke å skylde på finanskrise. Denne skulle vært ferdig lenge før alt raknet og forkludret det meste. Kanskje Lexus synes finanskrisa kom beleilig? Akkurat som et frikort til å bevilge seg ekstra tid? Rett og slett legge seg bakpå og ta det litt roligere uten at noen stiller kritiske spørsmål?

Ny klasse

Uansett er det liten tvil om at Lexus er på vei inn i segmenter de er ukjente med. Det er Porsche, Aston Martin og Ferrari, men også biler fra Mercedes, BMW og Audi har noe å fare med her.

Vi har vist spionbilder av LF-A før og spekulert i at bilen er på vei. Det var kanskje litt optimistisk for nok en gang kommer det spionbilder, men dessverre svært lite om når bilen faktisk lanseres.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle


Motor

LF-A kommer med en V10-motor under panseret. Det er med andre ord en frontmotor. Her strides de lærde, og mange superbilprodusenter velger midtmontert motor. Mercedes SLR og BMW M6 har imidlertid også frontmontert motor, mens italienerne sverger til midtmontert.

Det er visstnok ikke meningen at Lexus skal benytte seg av hybridteknologi i denne. Dette skal være en rendyrket sportsbil. Toyota har vist en konseptbil som ligner litt. Den heter FT-HS. Det er en hybridsportsbil som kanskje vil hete Supra hvis den noen gang kommer i produksjon.

Når LF-A dukker opp spekulerer vi ikke lengre i. Den kommer når den kommer.