Lexus GX 470

På bilutstillingen i Detroit har Lexus vist frem en SUV i middels størrelse, etter amerikansk målestokk vel og merke.

Lexus GX 470
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her i Norge har Lexus kun en ”liten” SUV med navn RX 300, men i USA får du også en modell som heter LX 470. Dette er i praksis en Toyota Landcruiser 100 som i USA blir solgt som Lexus. GX 470 skal fylle opp tomrommet mellom disse to, men vil få samme motoren som LX 470.

Global SUV-plattform

GX 470 vil komme på markedet i USA fra januar 2003, og der regner de med at salgstallene blir cirka 20.000 biler i året. Her i Norge er det derimot usannsynlig at denne bilen blir å finne på hvert gatehjørne. GX 470 skal bygges på noe Lexus kaller for global plattform. Vi regner med at bilen dukker opp i Norge som den neste Landcruiser 90, med den nylig oppgraderte firesylindret dieselmotoren på 163 hestekrefter som finnes i dagens Landcruiser 90.

470

Dette er et kjent tall for de som er bevandret i Toyota-verdenen. Dette er den samme motoren som sitter i LX 470. Den har et slagvolum på 4,7 liter og yter 235 hestekrefter. Det permanente firehjulstrekket, det samme som på LX 470, fordeler kraften 50/50 mellom for- og bakaksel. Du har også reduksjonsgir som ekstrahjelp i de tøffeste bakkene. Dreiemomentet er solide 434 newtonmeter ved 3.600 omdreininger, og 80 prosent av dette er tilgjengelig allerede fra 1.100 omdreininger. Flere elektroniske hjelpemidler er tilgjengelig hvis det skulle være nødvendig. På GX 470 heter antispinnkontrollen Active TRAC, elektronisk stabilitetskontroll heter VSC og DAC er forkortelsen for Downhill Assist Controll, en funksjon som gjøre det lettere å kjøre ned bratte bakker.

GX 470 har tradisjonelle spiralfjærer foran og luftfjæring bak med automatisk nivåregulering.

Luksus

Lexus GX 470

Som vi er vant til fra Lexus-modeller vi har kjørt tidligere, så pleier det ikke å være mye og utsette på utstyrsnivået. Det er det antagelig ikke her heller. Interiøret består i stor grad av skinn og treverk, stereoanlegg er fra Mark Levinson, navigasjonssystem og DVD (ekstrautstyr), elektrisk soltak, oppvarmede seter, regnsensor og elektrisk soltak.

Relaterte artikler

  • Her finner du flere Lexus-nyheter
  • Her finner du våre Lexus-tester