Lettkledd Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn

Har du lyst på en C-klasse, men har behov for mer plass enn sedanen kan tilby? I så fall kan stasjonsvognen som kommer til høsten være verdt å vente på. I mellomtiden kan vi titte litt på noen spionbilder av en relativt lettkledd testbil.

Stasjonsvogn-utgaven av en ny modell presenteres gjerne et halvt års tid etter sedanen og så også hos Mercedes med nye C-klasse. Foreløpig har vi ikke sett noen ordentlig bilder av hvordan C-klasse stasjonsvogn blir seendes ut, men disse bildene avslører i hvert fall at den kommer til å få en relativt bratt fallende taklinje. Midjen buer også en smule og trekker tankene i retning firedørskupeen CLS. At lastekapasiteten ikke synes å ha blitt prioritert så høyt, vil mange mene er bra for designet. Det er heller ikke så merkverdig da denne bilen er mer av typen "livsstilskombi", enn familiebil som eksempelvis E-klasse hvor lastekapasitet har spilt en sentral rolle.

Mye likt

Lettkledd Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn

Lettkledd Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn

  1. Store bilder


Selve hekken og baklysene er det vanskelig å si noe konkret om ut i fra bildene. Her er det fortsatt for mye kamuflasje. For øvrig skiller ikke stasjonsvognen seg fra sedanen. Fronten er lik og det er også interiøret og motorutvalget som på bensinsiden strekker seg fra en 1,8-liters kompressormotor på 156 hestekrefter til en 3,5-liters V6’er på 272 hester. På dieselsiden begynner effekten på 136 hester og toppmodellen C 320 CDI disponerer 224 hester og 510 newtonmeter, noe som burde være nok til å gi også den noe tyngre stasjonsvognen svært gode ytelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes-Benz C-klasse Touring kommer i salg til høsten.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder